Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jantine Star-Heemskerk, W. Heemskerk:

"Bij hoge temperatuur barst vraag naar sla in alle hevigheid los"



Tholen - Hoewel de astronomische zomer morgen pas van start gaat, hebben de hoge temperaturen al even hun intrede gedaan in het land. We vroegen commercieel directeur Jantine Star-Heemskerk van groenten- en fruitbewerker W. Heemskerk, dat wekelijks zo'n 3 miljoen verse convenience producten en concepten aan retailbedrijven en fastfoodketens in binnen- en buitenland levert naar de gevolgen van de warmte.



"Als de temperatuur omhoog gaat, zien we met name de vraag naar alle slasoorten, van rucola tot ijsbergsla in alle hevigheid losbarsten. Binnen het sla-assortiment zijn die effecten nog groter dan pakweg vijf jaar geleden, ook door de toenemende consumptie van maaltijdsalades", zo vertelt Jantine. "Tegelijkertijd zien we de afzet van roerbakgroenten minder worden en die van de kookgroenten echt instorten. Dat is natuurlijk goed te verklaren doordat mensen makkelijker buiten eten en barbecueën. Verder vinden de fruitsalades met dit weer gretig aftrek en als je dan nog eens een actie hebt, gaan ze helemaal vlot van de hand."



Het warme weer zorgt er bij de groenten- en fruitverwerker nog niet voor dat het lastig is om de producten te betrekken. "Momenteel is bijna al onze sla afkomstig uit Nederland. De sla krijgt wel wat last van de droogte en daar zijn we samen met onze telers alert op. Zo wordt de ijsbergsla gevoeliger voor rand. Dat kan er soms toe leiden dat we de sla wat jonger oogsten, maar dat resulteert dan in wat lichtere sla. Maar problematisch is de situatie zeker niet. We hebben de extreme tekorten in januari overleefd, dan kunnen we een beetje zon ook wel hebben. Alleen als het echt extreem wordt, zouden we problemen met het betrekken van onze grondstoffen kunnen krijgen, daarom is een afkoelend buitje altijd welkom, maar dat hebben we gelukkig niet voor het zeggen."



Voor meer informatie:
Jantine Star-Heemskerk
W. Heemskerk BV
Vinkenweg 32
2231 NS Rijnsburg
Tel: +31(0)714021338
j.star-heemskerk@wheemskerk.nl
www.wheemskerk.nl