Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse telers boeken prima resultaten met Stet Holland aardappelen

Telers in de Italiaanse streek Colognes,in Veneto, die vermaard is om zijn geel vlezige aardappelen, zijn klaar voor de eerste oogst van het seizoen 2017. 

Ondanks de problematische weersomstandigheden als gevolg van een koufront in april, hebben de aardappelen van Stet Holland alle stresstesten glansrijk doorstaan en bewezen zeer sterk te zijn.

Het ras wordt gedistribueerd dankzij een samenwerkingsverband tussen Balladore Carlo e figlio, uit Guazzora, en het bemiddelingsbureau Veronese Luciano 7 C. Sas uit Vicenza. 


Aardappelen van het ras Avanti

De komende dagen zullen de Avanti aardappelen gerooid worden. Dit is het vroegste ras. Vervolgens is het de beurt aan Vitalia, een geel vlezig ras dat zich uitstekend leent voor koude opslag. 


Vitalia 

Vanaf half juni worden de Sultana aardappelen gerooid. Dit ras wordt gekenmerkt door een trage kiemrust en is bijzonder productief. 


Sultana 

De serie wordt compleet gemaakt door het ras Dirosso, een vroeg ras met een rode schil, geel vruchtvlees en uitstekende organoleptische eigenschappen. Daarnaast is er ook nog het witvlezige ras Amarin. 
 

Dirosso 

Salesmanagers hebben laten weten zeer ingenomen te zijn met de productiviteit van de Stet Holland rassen. "We wachten nu het verdere verloop van het seizoen af omdat dit beïnvloed wordt door bepaalde factoren zoals de oogst in het noorden, het einde van het seizoen, de prijstrends van de vroege productie in het zuiden, de voorraden van 2016 in grote Europese producerende landen en de oogstvolumes van de komende maanden."




Contact: 
Veronese Luciano & C. Sas

Andrea Veronese, agronomist
Email: veroneseluciano@interplanet.it

Balladore Carlo & figlio Snc
Rag. Carlo Balladore
Email: balladore.snc@alice.it
Publicatiedatum: