Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië teelt voor het eerst Verna citroenen

OP Armonia is de eerste coöperatie in Zuid-Italië die een importprogramma voor citrus uit het zuidelijk halfrond heeft opgesteld. Het bedrijf heeft zich nu ten doel gesteld om één van de marktleiders op de binnenlandse citroenenmarkt te worden, door jaarrond kwaliteitscitroenen te leveren. 


Eureka citroenen uit Zuid-Afrika.

Daarnaast heet OP Armonia besloten om te starten met de teelt van Verna citroenen. De coöperatie Natura Pìu heeft hiervoor 50 hectare land aangekocht in Calabrië. Deze regio is uitermate geschikt voor de teelt van citroenen omdat deze fruitsoort uiterst gevoelig is voor extreme weersomstandigheden en het best gedijt in een zacht klimaat waar er geen risico op vorst bestaat. 

Landbouwdeskundige Francesco Perri vertelt dat de eerste bomen een maand geleden werden aangeplant en dat er volgend jaar nog meer bomen geplant zullen worden. "De komende 4 tot 5 jaar zullen we een aanzienlijke productie bereiken."


Francesco Perri met landbouweconome Maria Grazia Milone, salesmanager bij Vivai Milone, in het microkweeklaboratorium. 

"Italië telt vele teeltgebieden. Telers telen hier echter hoofdzakelijk traditionele rassen. Gezien de torenhoge prijzen van de laatste jaren, die het gevolg waren van een tekort aan citroenen op de internationale markt, is ook in Italië het areaal uitgebreid. Er is echter nog steeds ruimte voor Verna citroenen omdat dit ras vooralsnog vrijwel niet geteeld wordt in Italië."


Verna citroenbomen gereed om geplant te worden. 

"Verna is een onbeschermd ras waarop geen octrooi rust. Het is een laatrijpende kloon die uit Californië geïmporteerd wordt. Het plantmateriaal wordt in Italië door Vivai Milone in Lamezia Terme vermeerderd, (dat eveneens beschikt over de exclusieve rechten voor het late clementineras Sanzo, waarvoor de octrooiaanvraag momenteel in behandeling is). We hebben de doelstelling om 20.000 bomen te laten kweken door één kweker in een streek die niet aangetast is door de citrusziekte 'mal secco'."


Verna citroenbomen worden in polytunnels geteeld 

"We zullen ook de Femminello Siracusano 2KR aanplanten, een vroegrijp Italiaans ras waarvan de oogstperiode tussen oktober en februari valt. Verna zal de periode van maart tot aan de zomer vullen. Deze twee zeer productieve rassen, geven aantrekkelijke, sappige vruchten met een hoog gehalte aan citroenzuur. Daarnaast is de kwaliteit erg hoog en vullen de rassen elkaar aan zodat er aaneengesloten aanvoer ontstaat."

Uiteraard zal de Verna productie niet toereikend zijn om aan de binnenlandse vraag te beantwoorden. Er zullen dus nog altijd citroenen geïmporteerd moeten worden. "Momenteel is het verlengen van het seizoen ons voornaamste doel, net zoals we dit doen met onze clementines en sinaasappelen."


Contact:
Marco Eleuteri - Sales director
Email: marco.eleuteri@aoparmonia.it
OP Armonia
Via Strada Privata Frigotirrena, 1
84091 Battipaglia (SA)
Tel.: (+39) 0828 316273
Fax: (+39) 0828 316234
Email: info@aoparmonia.it
Web: www.aoparmonia.it
Publicatiedatum: