Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Watermeloen uit Sevilla doet het goed in Portugal

"Hoewel dit product ook op de Spaanse markt erg geliefd is, exporteren we de helft van onze productie naar Portugal," vertelt Juan Giraldo van Al-Andalus Fructus. Deze kleine producent uit Sevilla legt uit dat hij dagelijks zo'n 3 tot 4 vrachtladingen oogst en dat zijn meloenen zowel op de Spaanse als Portugese markt gretig aftrek vinden. "Het voordeel van Portugal is dat zij het fruit afnemen op het moment dat wij het oogsten, waardoor er geen verdere behandeling vereist is, wat voor overige Europese landen wel het geval is. De watermeloenen zijn hier dan ook iets voordeliger," voegt Giraldo er aan toe. 



"Daarbij moeten we niet vergeten dat Marokkaanse watermeloenen steeds populairder worden. "De laatste paar jaar teelt het land watermeloenrassen die een zoetere smaak en grotere kalibers hebben dan de Spaanse rassen met pitten en die ondanks hun hoge prijs steeds meer in trek zijn." Op de binnenlandse markt ligt de prijs van watermeloen rond de €0,12 per kilo. Voorgaande seizoen lag de kiloprijs nog rond de €0,35. "Hierbij dient opgemerkt te worden dat de productie dit jaar groter is. Het areaal is dit seizoen uitgebreid, aangezien er vorig jaar een tekort aan watermeloenzaad was en dit is mogelijk een verklaring voor de prijsdaling," licht Giraldo toe. 


Voor meer informatie:
Juan Giraldo
Al-Andalus Fructus
Tel. +34 656 36 58 54

Publicatiedatum: