Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Marcel Biemans, CLTV Zundert:

"Ondanks groeiende beschermde teelt zeker nog plaats voor vollegrondsaardbeien"

Tholen - Aardbeien zijn er momenteel volop beschikbaar. "In het voorjaar liepen we nog wat achter op de gemiddelde productie, maar die achterstand is nu volop ingelopen. Overigens tegen niet eens zulke slechte prijzen", vertelt Marcel Biemans van CLTV Zundert, dat de aardbeien afzet via CoŲperatie Hoogstraten. "Vanwege de midzomernachtfeesten was er rond het weekend nog goede vraag uit ScandinaviŽ, maar die lijkt wel weg te vallen. Duitsland is met eigen productie redelijk zelfvoorzienend, dus wij moeten het op dit moment vooral van BelgiŽ en Frankrijk hebben. Zij vragen goed, al zijn de temperaturen voor de markthandelaren nu ook eigenlijk te hoog om aardbeien te verkopen.""Op dit moment komt de vollegrondsaardbeienteelt, net als de stellingenteelt, vol in productie, dus deze en volgende week zal de aanvoer behoorlijk zijn. Ik verwacht dat hierdoor de prijs wel iets onder druk zal komen te staan, maar je weet het nooit. Ik ben vaker verbaasd in de aardbeienhandel", vertelt Marcel. "Wel zullen er over een paar weken door deze versnelde afrijping mogelijk wat minder aardbeien op de markt komen."

"Vorige week was er nog een behoorlijk prijsverschil tussen de beschermde teelt en vollegrondsteelt, maar dat verschil is nu wat minder. Zaterdag gingen de betere sorteringen van de beschermde teelt nog weg voor ruim 2 euro per pond. Maandag was dit al een stukje minder en het is afwachten hoe dit zich verder ontwikkelt. Voorspellen kunnen we niet en we zijn in grote mate afhankelijk van de weersomstandigheden."

Uitbreiding naar frambozen en bramen is nog wel een wens van CLTV Zundert. "We zijn in deze producten nog niet zo groot, maar zien wel een toenemende vraag. Ze zijn mooi aanvullend op de aardbeien, dus we zien het wel zitten om in deze producten uit te breiden", vertelt Marcel. "In de stellingteelt, zowel onder glas als folie, zijn we de laatste jaren al geworden aardig gegroeid. We zien in het algemeen een verschuiving naar de beschermde teelten, omdat de handel daar bij momenten toch beter weg mee kan. Maar ik geloof dat er daarnaast de komende jaren zeker plaats zal blijven voor de vollegrondsaardbeienteelt."Voor meer informatie:
Marcel Biemans
CLTV Zundert
Molenstraat 155
4881 GD Zundert
m.biemans@cltvzundert.nl
www.cltvzundert.nl

Publicatiedatum: 20-6-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: