Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik de Jong (Jongfresh):

"Vlotte afzet bosradijs dankzij midzomerfeesten Scandinavië"

Tholen - Momenteel is eer een goede vraag naar radijs. "In het voorjaar hebben we wel een dipje gehad. In mei was het natuurlijk ontzettend warm, waardoor er continue iets te veel radijs op de markt was en we alle zeilen bij moesten zetten om de handel weg te krijgen. Inmiddels is de markt weer goed hersteld", vertelt Erik de Jong van Jongfresh.



"Vooralsnog is het geen extreem goed of slecht jaar. De afzet van de losse radijs ging nog wat moeizaam, maar vooral de bosradijs loopt dankzij de midzomerfeesten in Scandinavië makkelijk weg. Ook voor de komende tijd voorzie ik geen grote problemen", vertelt Erik, die de derde generatie vertegenwoordigd van de radijskwekerij van familie De Jong, die in 1954 startte als één van de eerste radijstelers in Nederland.



Al jarenlang is Jongfresh actief met specialties zoals witte en witpuntradijs en ijspegels en afgelopen jaar had de teler voor het eerst ook paarse radijs in het assortiment. "Dit zijn echt hele kleine volumes, maar wel een leuke aanvulling op het assortiment. Het is een echt voorjaarsproduct, dus voor dit jaar zijn we ook weer met de teelt gestopt, maar gezien de reacties zal het wel een blijvertje worden. Wel blijft dit een niche-markt, je kunt de aanvoer echt niet zomaar opschalen naar een paar pallets per dag."



Jongfresh verzorgt als één van de weinige radijskwekerijen zelf volledig haar afzet en dat bevalt de teler goed. "We zijn niet aan een verkooptafel gebonden, hebben de vrijheid om te experimenteren en zetten breed in. Onze afzet is hoofdzakelijk gericht op groothandelaren en exporteurs en daarbij exporteren we zelf wat naar naburige landen."

Voor meer informatie:
Jongfresh VOF
Erik de Jong
Madeweg 60
2681 PN MONSTER
(0174) 24 37 83
info@jongfresh.nl
www.jongfresh.nl