Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europatat Congress druk bezocht



Tholen - Afgelopen vrijdag vond in Antwerpen het congres van Europatat plaats. Ondanks de vele werkzaamheden in en rond de stad waren er veel mensen aanwezig op het congres.



In de ochtend kwamen er onderwerpen aan bod die gingen over onder andere veredeling en plantgezondheid. Na de lunch vertelde Véronique Willems, Secretary General UEAPME, meer over het belang van één Europa. "I am a strong believer" was een van de oneliners die ze gebruikte. Véronique gelooft dat het van belang is om als Europa meer samen te werken en zo een grotere slagkracht te krijgen als het gaat om de globalisering.


Lene Naesagar

Promotie vanuit Europese Commissie
Lene Naesagar van de Europese Commissie, DG AGRI, gaf een uiteenzetting over hoeveel geld de Europese Commissie heeft voor promotie in de Agri sector en hoe het geld gespendeerd wordt. Tevens gaf ze aan hoe er gebruik gemaakt kan worden van de campagnes, beursbezoeken en bedrijfsreizen die ze organiseren. Ze ontwikkelen ook handboeken voor bedrijven die willen exporteren over waar ze rekening mee moeten houden in bepaalde landen op het gebied van regelgeving.


Cedric Porter

Brexit

Cedric Porter van World Potato Markets sloot af met het onderwerp waar velen op bleven wachten: Brexit en de aardappelsector. Hij kwam op met een spaarpot, zie de foto rechts. Op dit moment zat er nog niet veel geld in, maar het is dan ook juist de vraag hoe dat over een halfjaar is. Hij gaf een uiteenzetting van de mogelijke gevolgen van een Brexit op de aardappelsector voor zowel het Verenigd Koninkrijk als de Europese Unie. "But Forget the Brexit", zei Cedric. "The real opportunities are outside Europe." Zo sloot hij af met cijfers die lieten zien, dat er ook veel mogelijkheden liggen buiten de Europese Unie. In zijn eindconclusie gaf hij aan dat vanwege de complicaties en de verkiezingsuitslag: "A Brexit will most likely happen, but the chances of a Breturn have also increased."