Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Peter van Weverwijk:

"Prijsgevolgen vorstschade voor appelen weten we volgend jaar rond deze tijd"

Tholen - De hardfruitmarkt kenmerkt zich momenteel door een redelijke vraag. "De handel is rustig. Er gaat wel wat weg, maar het is een moeilijke strijd", vertelt groothandelaar Peter van Weverwijk, die gespecialiseerd is op de export naar Frankrijk (Rungis). "Echt goede appels zijn veel gevraagd, maar vorige week kwam de veilingprijs toch in één keer onder druk te staan voor goede Elstar."

Met de vorstschade in de Europese appelteelt is het speculeren richting volgend seizoen natuurlijk volop losgebarsten. "Er is ook wel wat aan de hand en het staat vast dat we met z'n allen minder kilo's gaan plukken. Maar welke gevolgen dat heeft voor de prijsvorming is echt nog koffiedik kijken. Dat weten we volgend jaar rond deze tijd", constateert Peter nuchter.

"Maar goed het is warm en echt zomerfruittijd. De aardbeien lopen redelijk goed weg. Prijzen liggen tussen de 1,80 tot boven de 2 euro. Frambozenprijzen liggen tussen de 1,25 en 1,80 euro, maar het zijn dagprijzen en die kunnen zomaar van de ene op de andere dag flink verschillen. Ook de bramen zijn duur."

Voor meer informatie:
Van Weverwijk Fruit
Oude Zuiderlingedijk 4a
4147 BP Asperen
Tel: 0345-618252
weverwijkfruit@vamail.nl


Publicatiedatum: 19-6-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: