Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
EU moet beslissen over verlening sancties

Turkse export naar Rusland op gang

De eerste Turkse aardbeien en druiven zijn naar Rusland geĆ«xporteerd, melden Turkse media op basis van gegevens van de Turkse douane. Rusland zou 322 ton aardbeien en 3 ton druiven geĆÆmporteerd hebben. Daarmee zijn de sancties definitief opgeheven. Voor tomaten geldt nog altijd een boycot, al wordt aangenomen dat ongeveer tussen november en april de boycot opgeheven zal worden. Vorige week kondigde de Russische staatssecretaris van Economische Ontwikkeling aan over dit dossier onderhandelingen te starten. Rusland wil de investeringen die gedaan zijn in de tomatenteelt beschermen, daarom is de boycot officieel nog altijd van kracht.



Ook Sudan pakt de export naar Rusland op. Het Afrikaanse land wil dit jaar voor het eerst groenten en fruit exporteren naar Rusland. Dat liet de ambassadeur in Moskou weten. De laatste jaren is de handel tussen de landen al flink aangetrokken. Vorig jaar kwam de handel 150% hoger uit dan in 2015.

De EU verlengde de sancties tegen de Krim met een jaar. De sancties tegen het geannexeerde schiereiland staan nu tot 23 juni 2018. Binnenkort moet de EU ook een beslissing nemen over verlenging van de sancties tegen Rusland. Naar verwachting zullen deze sancties wederom met een half jaar verlengd worden. De Russische economie lijkt zich te hebben aangepast aan de nieuwe situatie.