Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Column Frits van der Meulen, KCB

"Helaas geconfronteerd met binnenrot in paprika's"

In de afgelopen weken is de productie van de glasproducten hoog geweest. Tijdens deze 'zomerperiode' in mei zijn de tomaten van een uitstekende kwaliteit. Mooie glanzende en stevige vruchten moeten zichzelf wel verkopen.

Ook de paprika is van een goede kwaliteit. Jammer is wel dat we de afgelopen weken geconfronteerd werden met binnenrot. We kunnen niet ontkennen dat we het links en rechts tegenkomen. Gelukkig werd er in de handelskanalen goed op gereageerd en werden de paprika's extra kritisch bekeken. Als telers te snel gaan sorteren zie je dit gebrek al snel over het hoofd. Op zo'n mooi product als paprika moeten we met z'n allen erg zuinig zijn. Veel export gaat de hele wereld over (Japan, VS en hopelijk ook China) zodat het product daar aangekomen van onberispelijke kwaliteit moet zijn.
Over aubergines kunnen we kort zijn: geen problemen en uitstekend product. Het beeld wat we krijgen van de komkommers is over het algemeen goed. Wel zien we verschillende kwaliteiten, komkommers die een wat ouder beeld te zien geven, mindere kleur en vorm en mooie donkere stamvruchten.

De vollegrondsgroenten zijn ook weer volop aanwezig op de markt. Bij de bladproducten zien we vooral veel ijsbergsla. Prima kwaliteit en de vorm is mede door het goede droge weer prima. Mooie vaste bollen met weinig problemen.

Bron: KCB


Publicatiedatum: 19-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: