Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maersk start financieringsdienst voor klanten

De Deense rederij Maersk Line heeft haar activiteiten uitgebreid in de handelsfinanciering. Klanten krijgen de mogelijkheid om hun activiteiten te financieren, als ze maar gebruik maken van de schepen van Maersk.

Het financieringsschema kan bestaan vanwege de schat aan klanteninformatie die Maersk heeft. Op basis daarvan kan de kredietwaardigheid van een klant beoordeeld worden. Dit stelt de rederij in staat om de transport en financieringsvraag van klanten te beantwoorden, waar deze diensten nu vaak bij twee bedrijven geregeld moeten worden.

De dienst werd vorig jaar in India geïntroduceerd en is onlangs uitgebreid naar vijf Amerikaanse staten: Georgia, New York, New Jersey, Florida, en Texas. Daarnaast is de dienst beschikbaar in Spanje, Nederland en Singapore. Binnenkort kunnen ook bedrijven in de Verenigde Arabische Emiraten van de dienst gebruik maken. Er zijn plannen om de service verder uit te rollen over Europa en Amerikan.

Volgens een recent rapport in Global Trade Review heeft Maersk 150 klanten ongeveer 100 miljoen dollar geleend. Het bedrijf verwacht dat dit bedrag in de komende 18 maanden zal stijgen tot 200 miljoen dollar.

bron: dcvelocity.com
Publicatiedatum: