Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Maersk start financieringsdienst voor klanten

De Deense rederij Maersk Line heeft haar activiteiten uitgebreid in de handelsfinanciering. Klanten krijgen de mogelijkheid om hun activiteiten te financieren, als ze maar gebruik maken van de schepen van Maersk.

Het financieringsschema kan bestaan vanwege de schat aan klanteninformatie die Maersk heeft. Op basis daarvan kan de kredietwaardigheid van een klant beoordeeld worden. Dit stelt de rederij in staat om de transport en financieringsvraag van klanten te beantwoorden, waar deze diensten nu vaak bij twee bedrijven geregeld moeten worden.

De dienst werd vorig jaar in India geÔntroduceerd en is onlangs uitgebreid naar vijf Amerikaanse staten: Georgia, New York, New Jersey, Florida, en Texas. Daarnaast is de dienst beschikbaar in Spanje, Nederland en Singapore. Binnenkort kunnen ook bedrijven in de Verenigde Arabische Emiraten van de dienst gebruik maken. Er zijn plannen om de service verder uit te rollen over Europa en Amerikan.

Volgens een recent rapport in Global Trade Review heeft Maersk 150 klanten ongeveer 100 miljoen dollar geleend. Het bedrijf verwacht dat dit bedrag in de komende 18 maanden zal stijgen tot 200 miljoen dollar.

bron: dcvelocity.com

Publicatiedatum: 21-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: