Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Champignonchips steeds populairder

Er werd dit jaar een recordaantal nieuwe merken bekendgemaakt op de Sweets & Snacks Expo, waar productconcepten als pistacherotsjes en champignonchips werden tentoongesteld. De chips komen van Porta Bela, Kennett Square, Pa.

De groentenchipssector is bloeiende met een verkoopplus van tot 17% meer dan een jaar geleden volgens Information Resources. Inmiddels zijn champignons in meer voedsel- en drankproducten terug te vinden van voedselrepen tot thee.

De Porto Bela-chips zijn rijk aan kalium, selenium en umami, en zijn beschikbaar in vijf soorten, waaronder spek-guacamole, chorizo-jalapeƱo, blauwe kaas-ui en knoflookboter-ui. De verse champignons die op het familiebedrijf worden geteeld, worden gesneden en gekookt met behulp van een technologie waarover octrooi is aangevraagd. De chips worden niet gedehydreerd, gebakken of gefrituurd, en hebben een houdbaarheid van 18 maanden, aldus David Eberwein, hoofd bedrijfsontwikkeling en innovatie.

Het bedrijf produceert een scala aan champignoncreaties voor voedseldiensten, waaronder spreads, toppings voor burgers en steaks, en gepaneerde voorgerechten. De chips werden ontwikkeld om champignons gemakkelijker te consumeren. Eberwein: "Champignons zijn geen erg gemakkelijk product. Je moet ze binnen een paar dagen gebruiken voordat ze slecht worden. Wij maken van iets zeer bederfelijks een product met een houdbaarheid van 18 maanden dat nog steeds geheel natuurlijk is zonder conserveermiddelen."



Een andere unieke draai aan chips geeft Beanitos, de in Austin (Texas) gevestigde maker van hartige chips, gemaakt van zwarte bonen, pintobonen en witte bonen, die ook voet zet in het zoete segment met de lancering van chips van witte bonen in de smaken kaneel en gezouten karamel. De glutenvrije witte boon producten bevatten 2 gram eiwit en 2 tot 3 gram vezels per portie.

Publicatiedatum: