Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Export van 's werelds grootste dadelexporteur groeit met 2%

Iran produceerde vorig boekjaar (eindigend op 20 maart 2017) bijna 1,2 miljoen ton dadels: bijna net zo veel als het jaar ervoor. Dit heeft de voorzitter van de Nationale Vereniging voor Iraanse dadels laten weten. Mohsen Rashid Farrokhi vertelde de Financial Tribune dat bijna 20% van de algemene productie - met een waarde van €268 miljoen - naar Europa, Noord-Amerika, het Verre Oosten en Rusland werd geëxporteerd, met een stijging van 2% vergeleken met vorig jaar.

Volgens de ambtenaar zijn Egypte, Iran en Saoedi-Arabië 's werelds grootste dadelproducenten, met respectievelijk 1,4; 1,2 en 1,1 miljoen ton per jaar. Van alle producenten is Iran echter de grootste exporteur van dadels, gevolgd door Egypte.

Er moet nog meer gedaan worden om de aandacht te trekken van potentiële investeerders, om een duurzame sector in Iran te ontwikkelen. Farrokhi merkte op dat de overheid een vijfjarig plan heeft om het exportaandeel van de lokale productie te verhogen tot 30%. "Hierom zijn we begonnen ons te richten op India en China als nieuwe markten en we hebben al wat succes geboekt", zei hij.


Publicatiedatum: 28-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: