Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië start met het oogsten van Gavina watermeloenen

"De eerste 100 ton Gavina watermeloenen werden op 12 juni geoogst en de oogst op het 40 hectare tellende areaal is momenteel in volle gang. De kwaliteit is uitstekend met een Brix van 13, knapperig vruchtvlees en vrijwel geen pitten. De prijzen zijn gemiddeld tot hoog. We rekenen dus op een goed seizoen," vertelt Salvatore Lotta van de coöperatie Agricola Campidanese. Dit jaar ontving het bedrijf 45% meer fruit dankzij de uitbreiding van zijn klantennetwerk.



Meloenen en watermeloenen zijn zowel in Italië als het buitenland populairder wanneer het warm weer is. "We hebben al uit veel Europese landen orders ontvangen (Duitsland, Engeland, Nederland en Frankrijk) omdat ook daar de temperaturen hoog zijn. We beginnen volgende week met de export, wanneer de volumes groter zijn. Buitenlandse retailers, zoals Albert Heijn en Costco geven de voorkeur aan Gavina watermeloenen."



Tegen het einde van volgende week zal de coöperatie ook starten met de oogst van Majores meloenen. "Momenteel oogsten we de normale Piel de Sapo meloenen. De prijzen zijn goed en liggen rond de €1,40 - €1,50 voor netmeloenen en rond de €1,30 - €1,40 voor Piel de Sapo meloenen. De volumes zijn tot nu toe uitstekend, dus de vooruitzichten zijn prima."


"Vorig jaar hadden we veel problemen. 2015 was een goed jaar wat betreft mini-watermeloenen en de vraag vanuit de retail groeide sterk. Door een gebrek aan planning werden er echter 2.500 hectare gereserveerd voor de teelt van dit gewas, en de markt kon deze grote volumes maar met moeite opnemen. Daarnaast waren er als gevolg hiervan ook minder netmeloenen beschikbaar. Dit jaar hebben we getracht de productie beter te plannen en diversifiëren zodat we een evenwichtige aanvoer hebben."




"Spanje is een grote producent en heeft zijn productie goed georganiseerd waardoor het land met alle landen kan concurreren. De kwaliteit is echter niet geweldig."



Projecten rondom Gavina en Majores
"We proberen kinderen in Afrika te steunen. Kamenge is een gemeente in Burundi waar veel wees- en straatkinderen wonen. Pater Luigi en zijn medewerkers organiseren er gedurende de maanden juli en augustus activiteiten om de kinderen op het goede pad te houden en voor te bereiden op een baan."

Op 12 augustus zal bovendien de vierde editie van Gavina Summer Music gehouden worden. Dit is een evenement met kraampjes waar mensen informatie, gadgets en folders kunnen krijgen om onze projecten te steunen."



Eleonora watermeloenen
"Dit jaar telen we deze pitloze sugar baby watermeloen op zo'n 50 hectare. De meloenen wegen tussen de 6 en 8 kilo per stuk. Tot voor een paar jaar geleden bevatten zij pitten, maar nu zijn de pitloos en ook langer houdbaar. In Italië richten we ons momenteel op dit ras, omdat de consument minder is gaan consumeren maar wel voor een hogere kwaliteit kiest."





Eleonora watermeloenen worden vooral in Italië verkocht. 99% van de productie van de coöperatie is bestemd voor binnen- en buitenlandse retailers. 

Contact:
Agricola Campidanese
Via Doria, 5
09098 Terralba (OR)
Sardegna - Italy
Tel.: +39 0783 022959
Email: info@agricolacampidanese.it
Web: www.agricolacampidanese.it
Publicatiedatum: