Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse Lozupone Emport Export produceert meer pitloze druiven

"De kwaliteit van pitloze druiven is dit jaar goed. De volumes zijn iets lager dan vorig jaar. De trossen hebben echter een goede structuur, wat belangrijk is voor de verdere verwerking," legt Natale Lozupone uit, van Lozupone Import Export uit het Italiaanse Rutigliano. Het bedrijf werd dit jaar opgericht als onderdeel van Lozupone Natale dat al ruim twintig jaar actief is op de markt. 

"Vorig jaar hebben we zo'n 3.000 ton vermarkt en dit jaar verwachten we een groter volume te verhandelen, vooral van de pitloze rassen. Op 5 juni zijn we begonnen met het plukken van de Black Magic druiven en over een paar weken zijn de overige rassen, waaronder Victoria, aan de beurt."



2016 was een goed jaar, maar niet voor een aantal rode pitloze rassen en Red Globe. Witte pitloze rassen en Italia deden het wel goed. "We willen onze aanwezigheid op de markt voor pitloze druiven vergroten en daarom hebben we een nieuwe verwerkingslijn in onze tweede, nabijgelegen faciliteit geïnstalleerd."


Het areaal beslaat ongeveer 60 hectare en is GlobalGAP gecertificeerd. Er wordt gewerkt volgens de Regione Puglia SQNPI en de komende jaren zullen er nog meer druiven aangeplant worden. Het bedrijf is gevestigd in het zuidwesten van Bari, een regio die uitermate geschikt is voor de teelt van tafeldruiven. 

"We produceren zelf 40% van het volume dat we verhandelen en het overige deel is afkomstig van onze leveranciers." 




De productiekalender van het bedrijf loopt van juni tot december/januari. Er worden de volgende rassen geteeld: Black Magic, Victoria, Summer Royal, Italia, Palieri, Red Globe, Black Pearl, Autumn Giant, Crimson, Apulia Rose, Regal, Superior en Allison. "Onze druiven worden zowel op de binnen- als buitenlandse markt verkocht in landen als Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland, Zweden, Denemarken, Polen, de Verenigde Arabische Emiraten, Dubai en Sri Lanka."

Merken en verpakkingen
Lozupone Import Export vermarkt zijn druiven onder de merknamen "Rossella", "Lino", "Lozupone" en "Natural Fruit" maar levert ook al jarenlang aan huismerken. 



De druiven worden verkocht in kartonnen, houten of polypropyleen dozen van 4, 5, 6, of 7 kilo en in punnets en draagtasverpakkingen. 



Contact:
Lozupone Import Export srl

Piazza delle Regioni, 4
70018 Rutigliano (BA)
Tel.: +39 (0)804767878
Fax: +39 (0)804778763
Email: info@lozupone.it
Web: www.lozupone.it
Facebook: LozuponeNatale
Instagram: goo.gl/mlMN41
Publicatiedatum: