Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zeventiende-eeuwse maaltijdstillevens komen tot leven

Van Gelder groente & fruit voorziet het Mauritshuis van eetbare museumstukken

Van maandag 19 juni tot en met vrijdag 23 juni presenteert het Mauritshuis samen met Van Gelder groente & fruit uit Ridderkerk: Museumstukken op je bord, lunchen in de Gouden Eeuw. Tijdens deze laatste week van de tentoonstelling Slow Food serveren bekende chef-koks als Bobby Rust van Tante Kee, Jermain de Rozario van restaurant De Rozario en Bryce Steba van PESCA een driegangen lunchmenu aan enkele selecte gezelschappen in de kas op het Voorplein van het Mauritshuis.De chef-koks laten zich inspireren door de zeventiende-eeuwse maaltijdstillevens in de tentoonstelling en brengen de verfijnde etenswaren op de schilderijen op verbluffende wijze tot leven. Eén deelnemende chef-kok is niet nog bekend gemaakt, dit is de mystery chef op dinsdag. Wie dit is wordt later bekend gemaakt.

Schilder en chef-kok, beide beroepen zijn een vorm van kunst is de mening van Anton van Gelder, commercieel directeur Van Gelder groente en fruit. "Samen met het Mauritshuis laten wij zien en proeven hoe er begin zeventiende eeuw door de welgestelden werd gegeten", aldus Van Gelder. Een situatie op het schilderij, een groente- of fruitstuk op het doek of een ontmoeting met de tentoonstelling moet tot voldoende inspiratie komen om een 3-gangen lunchmenu samen te stellen.

De lunchlocatie is op steenworp afstand van het Torentje en het Binnenhof. "Op deze  unieke locatie in Den Haag maken wij Nederland opnieuw trots op onze eetcultuur" is de ambitie van het groenten- en fruitbedrijf. Van Gelder vindt dat Nederland nu net zo trots mag zijn op de groente- en fruitsector als dat we in de zeventiende eeuw waren op het glaswerk en tafellakens.

Nederlands beste groentechef en ambassadeur van Van Gelder, Niven Kunz komt ook langs. Hij zal samen met Emilie Gordenker (directeur Mauritshuis) en Anton van Gelder (directeur Van Gelder) het bordes van het Mauritshuis betreden en vertellen over groente en fruit in de Gouden Eeuw en anno nu. 

Publicatiedatum: 16-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: