Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Automatische tarreerlijn voor aardappelverwerker in Azië

Voor een grote aardappelverwerker in Aziƫ heeft Tolsma-Grisnich een tarreerinstallatie ontwikkeld. Deze geavanceerde automatische tarreerlijn stelt op verschillende manieren de kwaliteit vast tijdens de ontvangst van de partij aardappelen. De tarreerlijn bestaat uit onder meer uit de volgende onderdelen:



Zoutbad
In dit bad worden 'drijvers' gedetecteerd. Drijvende aardappelen hebben een laag onderwatergewicht en zijn niet geschikt om te verwerken tot frites.

Inspectietafel
Tijdens het leesproces over deze inspectietafel wordt de partij handmatig gecontroleerd op rotte, vervormde, groene en gescheurde aardappelen.



MR06 sorteermachine
Op deze op maat gemaakte sorteermachine wordt de partij in 4 maten gescheiden en tevens op lengte gesorteerd. Op deze manier wordt vastgesteld hoe de maatverdeling van de partij is.

Bepaling lengte in de fritesmaat
Van de maat die gebruikt wordt voor de verwerking tot frites wordt tenslotte met behulp van een scanner de lengte in de knollen vastgesteld.



Automatisch opstellen tarreerrapport
Van elke bepaling zoals b.v. groen, drijvers en ondermaat wordt automatisch vastgesteld wat het gewicht is. Op het tarreerrapport wordt de kwaliteit van de partij overzichtelijk gepresenteerd. Het grote voordeel voor de aardappelverwerker is dat op deze manier de uiteindelijke verwerkingskwaliteit van de aardappelproducten geborgd kan worden.

Bron: Tolsma
Publicatiedatum: