Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
6 juli: Workshop CETA over handel met Canada

Exporteren naar Canada of van plan dat te gaan doen? Het CETA-handelsakkoord kan voordelen bieden voor het bedrijfsleven. De workshop en bijeenkomst wordt georganiseerd door VNO-NCW en MKB-Nederland. Tijdens de bijeenkomst zal u worden bijgepraat over alle voordelen van het CETA-akkoord.

CETA zal deze zomer grotendeels van kracht worden. Het gaat om belangrijke onderwerpen zoals: de afschaffing of verlaging van 98% van de importheffingen, verbeterde toegang tot de Canadese markt voor dienstverleners en overheidsaanbestedingen, het afschaffen van onnodige dubbele testen en controles aan de grens.

Achtergrond
Canada lijkt qua cultuur en manier van zakendoen sterk op Nederland. Daarnaast is het een belangrijke handelspartners. Het nieuwe handelsakkoord draagt daaraan bij.

Tegelijkertijd blijkt dat de meeste bedrijven nog onvoldoende bekend zijn met de inhoud van het CETA. Daarom organiseren VNO-NCW en MKB-Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 6 juli een bedrijfsevenement over CETA. Toegelicht wordt hoe men optimaal gebruik maakt van de kansen die CETA biedt, bijvoorbeeld door te profiteren van de lagere (preferentiële) importheffingen. Per sector wordt bekeken of de markttoegang groter wordt.

Aanmelden kan via dit formulier.

  • Datum en tijdstip: 6 juli 2017, 15:00 tot 17:00 uur
  • Locatie: Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag
Programma
14:30 – 15:00 uur 
Inloop, netwerken en koffie en thee

15:00 – 15:30 uur  
Welkomstwoord door Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, Sabine Nölke, Canadese ambassadeur en Ronald Roosdorp, Directeur Internationale Marktordening en Handelspolitiek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

15:30 – 16:15 uur 
Panel 1: Tarifaire voordelen: hoe maak ik gebruik van de verlaagde importheffingen?

Met onder andere Ben de Gussem, Specialistisch Adviseur bij de Douane, Rob van Mourik, Commercial Manager bij Westland Kaasspecialiteiten B.V. en Thomas Nauta, Senior Beleidsmedewerker bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

16:15 – 17:00 uur
Panel 2: Verbeterde markttoegang en afschaffen van onnodige testen.

Met onder andere Roel de Graaf, Managing Director van Netherlands Maritime Technology, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Wilco Heiwegen, beleidsadviseur internationale handel bij Evofenedex.

17:00 uur  
Borrel, met gelegenheid tot netwerken en vragen voor technische experts van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: 21-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: