Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vanaf 1 juli

Wijziging tarieven kilometerheffing BelgiŽ

In BelgiŽ worden enkele aanpassingen gedaan met betrekking tot de kilometerheffing voor vrachtwagens van 3,5 ton en meer. Het betreft met name een indexaanpassing in Vlaanderen en Brussel en een toevoeging van enkele wegen in het Waals Gewest, laat Viapass weten.

Het bedrijf achter het tolsysteem heeft de nieuwe tarieven voor de kilometerheffing voor 3,5 ton vrachtwagens bekend gemaakt, die zullen gelden vanaf 1 juli 2017. Het betreft een aanpassing van de tarieven aan de index der consumptieprijzen. Vlaanderen en Brussel voeren een indexering door; WalloniŽ heeft beslist deze in 2017 niet door te voeren. De nieuwe tarieven kunnen vanaf 1 juli ook via de website www.viapass.be gedownload worden.
 
Met ingang van die zelfde datum wordt er ook 33 kilometer toegevoegd aan het betalende tolwegennet in WalloniŽ. Het gaat met name om de:
  •  N29, van Perwez A4 (Thorembais-Saint-Trond) tot Jodoigne (Flandres),
  •  N243, van Wavre N25 tot Perwez N29.
Deze wegen werden toegevoegd om sluipverkeer te ontmoedigen. Zij zullen ook worden toegevoegd aan het wegennet dat Sofico beheert. De tarieven en nieuwe wegen zijn van toepassing vanaf 1 juli 2017. De OBU's van de dienstverleners worden automatisch aangepast aan  de nieuwe gegevens.

Bron: Viapass

Publicatiedatum: 16-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: