Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Lidl wordt tweede grootste supermarktketen van KroatiŽ

Chinese investeerder geÔnteresseerd in Italiaanse keten

Lidl wordt tweede grootste supermarktketen van KroatiŽ
Lidl is in KroatiŽ uitgegroeid tot de tweede grootste supermarktketen van het land. Dat blijkt uit de omzetresultaten van de keten in 2016. Negen van de tien grootste supermarktketens in KroatiŽ sloten 2016 af met een toegenomen omzet. De enige uitzondering was Plodine, dat zijn omzet ten opzichte van 2015 af zag nemen met 0,27%. Hierdoor wist Lidl door te stoten naar de tweede plaats, hoewel deze positie mogelijk gevaar loopt door de komst van Spar aan het einde van 2017. (esmmagazine.com)

Chinese investeerder geÔnteresseerd in Italiaanse keten
Het Chinese Group Yida International Investment heeft aangegeven interesse te hebben in Esselunga, dat momenteel de vierde grootste supermarktketen van ItaliŽ is. De investeerdersgroep heeft een bod geplaatst van Ä7,5 miljard. Dat is hoger dan de waardering van Ä4 miljard tot Ä6 miljard die in september door de private equity-fondsen Blackstone en CVC Capital Partners bekend werd gemaakt. (Reuters)

Lidl opent eerste tien Amerikaanse vestigingen

Lidl heeft op 15 juni zijn eerste 10 vestigingen in de VS geopend. De winkels bevinden zich in Kinston, Greenville, Sanford, Wilson en Winston-Salem in North Carolina, in Spartanburg en Greenville in South Carolina en in Virginia Beach en Hampton in Virginia. Tijdens de eerste promotieacties werd ananas aangeboden voor $0,89 (Ä0,80) en mango's voor $0,39 (Ä0,35). Naast de drie genoemde Amerikaanse staten heeft Lidl ook plannen voor vestigingen in de staten Ohio, Pennsylvania, Georgia, New Jersey, Maryland, Delaware en Texas. (esmmagazine.com)E-mart trekt zich terug uit Chinese markt

Het Zuid-Koreaanse E-mart gaat zich naar verluid volledig terug trekken uit de Chinese markt. Er gingen in de afgelopen maanden geruchten dat E-Mart zijn Chinese afdeling wilde sluiten. Berichten in Zuid-Koreaanse media bevestigen nu dat E-Mart inderdaad in China gaat stoppen. (chinaretailnews.com)

Schotse retailomzet gaat achteruit

De toenemende omzet in het supermarktsegment compenseert voor andere onderdelen van de Schotse retailsector die minder goed presteren. Dat blijkt uit een verslag over de afgelopen maand. De omzet binnen het supermarktsegment steeg in mei jaar op jaar met 4,5%, wat sinds juli 2013 de sterkste toename in omzet was. De omzet van het non-food-segment daalde echter met 3,8%, waardoor de totale retailomzet van Schotland jaar op jaar met 0,2% achteruit ging. (BBC)

Portugal: Coviran heeft bruto jaaromzet van Ä1,26 mld
De Portugese coŲperatie Coviran had in 2016 een bruto jaaromzet van Ä1,26 miljard. Ongeveer Ä106 miljoen van de totale omzet was afkomstig van Portugal, terwijl Ä1,15 miljard in Spanje werd gegenereerd. Coviran heeft in het afgelopen jaar Ä9 miljoen geÔnvesteerd in het verbeteren en moderniseren van zijn winkels. In het komende jaar gaat de keten mogelijk een distributiecentrum openen in CataloniŽ. (esmmagazine.com)

Chinezen betalen 1000% meer voor Woolworths-producten
Woolworths speelt in op de grote vraag vanuit China naar Australische producten. De Australische keten heeft een overeenkomst gesloten om zijn huismerkproducten op de Chinese markt te zetten. Chinese consumenten zijn bereid om fors te betalen voor producten die normaal vrij goedkoep zouden zijn. Het prijsverschil komt in sommige gevallen neer op 1.000%. Woolworths heeft een online supermarkt opgezet op Kaola.com, wat een van de grootste e-commerceplatforms van China is. (news.com.au)

De resultaten van Zuid-Afrikaanse supermarkten in 2016
Klik hier om het artikel te lezen.

VS: Wegmans werkt samen met Instacart
Het in San Francisco gevestigde Instacart heeft een overeenkomst gesloten om producten van Wegmans te bezorgen. Wegmans is een familiebedrijf aan de oostkust met een netwerk van 92 vestigingen en een jaaromzet van $8,4 miljard (Ä7,5 miljard). De samenwerking gaat van start in Washington D.C. en in voorsteden van de noordelijke delen van Virginia en Maryland. Er wordt in de nabije toekomst uitgebreid naar markten in de omgeving van Boston. (cnbc.com)

VS: Door to Door Organics benoemt nieuwe CEO
Door to Door Organics, een thuisbezorgdienst dat natuurlijke en biologische producten aflevert, heeft Mike Demko benoemd tot nieuwe CEO. Demko volgt de interim-CEO Stefan Pepe op, die onlangs werd aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur van Door to Door Organics. (supermarketnews.com)

Amerikaanse consumentenprijsindex gepubliceerd
Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics heeft een consumentenprijsindex gepubliceerd. De index geeft aan wat supermarktketens eerder al hebben beweerd, namelijk dat de prijsdeflatie van voedingsmiddelen langzaam afneemt. De prijzen van voedingsproducten zijn in mei jaar op jaar met 0,2% afgenomen. De prijsindex van versproducten steeg in deze maand met 1,5%, terwijl de toename in april nog 1,4% bedroeg. De prijs voor fruit nam toe met 0,3%. (supermarketnews.com)

VS: Marsh houdt executieverkoop bij onverkochte locaties

Marsh Supermarkets bereidt zich voor om alle winkels te sluiten waarvoor de failliete keten geen kandidaten voor overname heeft kunnen vinden. Binnenkort begint Marsh met de executieverkoop bij 18 vestigingen, die door zal lopen tot alle inventaris is verkocht. Dit zal waarschijnlijk tot in begin juli duren. 26 andere vestigingen van Marsh zullen worden heropend. Kroger gaat voor $16 miljoen (Ä14,3 miljoen) 11 vestigingen overnemen, terwijl Fresh Encounter in Ohio heeft ingestemd met de overname van 15 Marsh-locaties. (indystar.com)


Publicatiedatum: 16-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: