Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wonderful Citrus gaat limes bekender maken in Europa

"Consument meer onderwijzen op het gebied van limes"

Tholen - Wonderful Citrus is hard gegroeid in het afgelopen jaar. Het bedrijf heeft in de laatste jaren verschillende overnames gedaan van citrusbedrijven, waaronder I Kunik Company en Grupo B&S. "Hiermee hebben we ook verschillende merken limes overgenomen", vertelt Gerhard Leodolter van Wonderful Citrus. Het bedrijf heeft daarnaast ook verschillende andere citrusmerken zoals Halos en Scarletts.

Moeilijke markt
Hij geeft aan dat de limesmarkt een grillig verloop heeft. "Prijzen gaan regelmatig op en neer, er is geen pijl op te trekken. We moeten in de toekomst naar meer structuur. Natuurlijk is dat niet altijd makkelijk omdat niet iedereen vaste afnemers heeft en grote volumes laat verschepen. Wij luisteren naar wat de markt wil en proberen rechtstreekse afspraken met retailers te maken. Zo zorgen we voor een stabieler prijsniveau."



Volgens Gerhard zijn limes in Europa nog niet zo bekend. "We moeten de consument meer vertellen over limes en ze laten weten dat het een substituut is voor citroenen." Wonderful citrus wil het product promoten Europa. "Dit hebben we toentertijd met granaatappelen ook gedaan. Consumenten wisten niet eens hoe de granaatappel open moest en hoe hij geconsumeerd moest worden. Dat hebben wij ze aangeleerd. Nu gaan we meer onderwijzen op het gebied van limes. We willen met dit product meer groeien in Europa."

Azië belangrijker
Over het algemeen is Wonderful Citrus meer gefocust op Aziatische landen. "Het is voor ons veel logischer dan Europa. Het vervoer vanuit Californië naar Azië duurt ongeveer 12 dagen. Naar Europa is dat meer dan het dubbele. Ik verwacht dat Azië in de toekomst nog belangrijker voor ons gaat worden", besluit Gerhard.

Voor meer informatie:
Gerhard.Leodolter@wonderful.com