Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aanvoer papaja's ongewoon groot

Mexicanen overspoelen markt met papaja's

"Drie weken geleden kwamen er volgens de gegevens van de USDA 350 ladingen in één week tijd binnen. Dit is veel meer dan de gebruikelijke 180 tot 200 trucks per week. "De weken daarna waren het er minder dan 250 en vorig week kwamen er 205 ladingen binnen. Het ziet er dus naar uit dat de aanvoer zich weer een beetje normaliseert," vertelt Lance Peterson van Super Starr International uit het Texaanse Pharr. 

Peterson vertelt dat er twee oorzaken aan te wijzen zijn voor de huidige grote aanvoer. "De laatste jaren was de papajamarkt van januari tot en met april erg goed. Telers probeerden hun aanvoer hierop af te stemmen. Daarnaast waren er dit jaar geen problemen met het weer in Mexico, waar de grootste volumes momenteel vandaan komen, waardoor de productie hoog is. Zwakke vraag 
Tegelijkertijd is de vraag naar papaja momenteel vrij zwak, mede vanwege het grote aanbod aan andere populaire categorieën, zoals steenfruit en lokale AGF. Het is dan ook niet vreemd dat de prijzen momenteel laag zijn. "De prijzen hebben het laagste punt van de laatste vijf à zes jaar bereikt," vervolgt Peterson. "De gemiddelde prijs ligt rond de €13,46 tot €14,34 FOB. Zelfs al zou de markt weer normaliseren, verwacht Peterson niet dat de prijzen met meer dan €0,90 zullen stijgen. 

Dat gezegd hebbende is Peterson toch voorzichtig optimistisch over de markt. "De binnenlandse markt in Mexico wordt sterker en de vraag lijkt weer iets aan te trekken. Dit zal er voor zorgen dat er minder aanvoer naar de Amerikaanse markt is," legt Peterson uit. 


 
Voor meer informatie:
Lance Peterson
Super Starr International
Tel: +1-(956)-510-8126
lance.peterson@superstarrinternational.com
www.superstarrinternational.com

Publicatiedatum: 16-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: