"Er zijn wel serieuze exporteurs te vinden maar meestal verkopen zij hun beste producten eerst aan Europa, de Verenigde Staten, Japan, het Midden-Oosten en daarna pas aan Rusland," vervolgt Andrey.
"De lange transittijd van vier weken maakt het zelfs voor de meest betrouwbare leveranciers moeilijk om ervoor te zorgen dat de avocado's hun bestemming in optimale conditie bereiken. Er kan van alles gebeuren onderweg en het is moeilijk om beschadigingen van de schil te voorkomen en een stevige avocado af te leveren. Dit kan het gevolg zijn van omstandigheden tijdens de teelt, opslag of de chemische behandelingen die het fruit in het pakstation heeft ondergaan. Ook menselijke factoren spelen een rol, zoals technische fouten, etc."
Andrey legt verder uit dat retailers geen belangstelling hebben in het aanbieden van eetrijpe avocado's. Harde avocado's geven distributeurs de mogelijkheid om de producten op tijd bij hun klanten te krijgen. Daarnaast beschouwen retailers zachte avocado's als 'over de datum' omdat ze hier niet vertrouwd mee zijn.
"Ik woonde vroeger in Spanje dus ik weet hoe een avocado hoort te smaken. De meeste Russische consumenten weten echter niet beter en denken ten onrechte dat het fruit keihard gegeten moet worden en snijden er blokjes van voor door de sla. Ik snap persoonlijk niet wat ze eraan vinden en het is daarnaast ook een gemiste kans omdat het potentiële klanten mogelijk afschrikt," legt Andrey uit.
De vraag naar avocado's bereikt zijn piek net voor en tijdens de Russische vakantieperiode. Gemiddeld verkopen retailers wekelijks één tot twee dozen avocado's per winkel en de gemiddelde prijs ligt rond de €0,54 per stuk.
Voor meer informatie:
Tropic International
Tel: +34 605 757 727
Email: andreyvolkov1968@gmail.com
www.tropic-group.ru