Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Russen eten noodgedwongen harde avocado's

De laatste jaren is de avocadoconsumptie in Rusland gegroeid. Andrey Volkov, van het Russische importbedrijf Tropic International, legt uit dat zijn bedrijf er alles aan doet om een jaarronde aanvoer van deze categorie op de Russische markt te realiseren. 

"Avocado's zijn geliefd bij de consument en we verkopen er moeiteloos twee of drie containers per week van aan onze klanten. Het probleem is echter dat we soms fruit van slechte kwaliteit ontvangen. Ik zou graag grotere volumes in Nederland inkopen, zodat ik mijn klanten producten van betere kwaliteit kan leveren," legt Andrey uit. "Er zijn wel serieuze exporteurs te vinden maar meestal verkopen zij hun beste producten eerst aan Europa, de Verenigde Staten, Japan, het Midden-Oosten en daarna pas aan Rusland," vervolgt Andrey. 

Het grootste gedeelte van de zendingen aan Rusland worden op basis van vooruitbetaling verzonden. Importeurs dienen voor levering een percentage te voldoen en de rest bij ontvangst van de producten. De goederen worden betaald voordat zij gelost worden wat in sommige gevallen tot onaangename verrassingen heeft geleid. Andrey legt uit dat zodra er een goede relatie is opgebouwd, exporteurs veelal bereid zijn om hun betalingsvoorwaarden aan te passen.

"Gelukkig hebben we zo onze manieren om tweede keus avocado's af te zetten. We verkopen ze op kleinere markten en prijzen ze flink af. Dit is echter niet mogelijk in de grote supermarkten in grote steden, waar de kwaliteitseisen veel hoger zijn. Het is echter nog best riskant omdat we alleen de beste kwaliteit naar verafgelegen markten kunnen sturen, omdat de producten anders al bedorven zijn voordat ze hun bestemming bereikt hebben. Het is dus een hele kunst om hier een juist evenwicht in te vinden," vervolgt Andrey.

"De lange transittijd van vier weken maakt het zelfs voor de meest betrouwbare leveranciers moeilijk om ervoor te zorgen dat de avocado's hun bestemming in optimale conditie bereiken. Er kan van alles gebeuren onderweg en het is moeilijk om beschadigingen van de schil te voorkomen en een stevige avocado af te leveren. Dit kan het gevolg zijn van omstandigheden tijdens de teelt, opslag of de chemische behandelingen die het fruit in het pakstation heeft ondergaan. Ook menselijke factoren spelen een rol, zoals technische fouten, etc."

Andrey legt verder uit dat retailers geen belangstelling hebben in het aanbieden van eetrijpe avocado's. Harde avocado's geven distributeurs de mogelijkheid om de producten op tijd bij hun klanten te krijgen. Daarnaast beschouwen retailers zachte avocado's als 'over de datum' omdat ze hier niet vertrouwd mee zijn. 

"Ik woonde vroeger in Spanje dus ik weet hoe een avocado hoort te smaken. De meeste Russische consumenten weten echter niet beter en denken ten onrechte dat het fruit keihard gegeten moet worden en snijden er blokjes van voor door de sla. Ik snap persoonlijk niet wat ze eraan vinden en het is daarnaast ook een gemiste kans omdat het potentiële klanten mogelijk afschrikt," legt Andrey uit. 

De vraag naar avocado's bereikt zijn piek net voor en tijdens de Russische vakantieperiode. Gemiddeld verkopen retailers wekelijks één tot twee dozen avocado's per winkel en de gemiddelde prijs ligt rond de €0,54 per stuk. 


Voor meer informatie:
Tropic International
Tel: +34 605 757 727
Email: andreyvolkov1968@gmail.com
www.tropic-group.ru

Publicatiedatum: 16-6-2017

  

Reacties:


Dear Sir,

If you pay all bills, it helps to find reliable suppliers!

Best regards,

Exporter
Exporter, The netherlands - 16-6-2017 14:52:30


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: