Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Josefina Mena van Moyca:

"Grote vraag naar Spaanse pitloze druiven"

De druivenoogst start in week 24 in Murcia met grote volumes en met een optimale kwaliteit, zo vertelt Moyca, de grootste producent van dit soort fruit in Spanje. "We zullen volgende week met de Ralli en Superior pitloze druiven gaan starten. De weersomstandigheden zijn zo ideaal dat we een volledige productie hebben, met uitstekende kwaliteit", legde commercieel medewerker Josefina Mena van Moyca uit. 



Vooral in Noord- en Centraal-Europa is de vraag naar dit soort fruit volgens Josefina groter geworden. "Vorig jaar hadden we de eerste oogst van de biologische pitloze druiven, die we uiteindelijk als test hebben verkocht, omdat we hier veel verzoeken van klanten van kregen. Het was uiteindelijk zelfs zo'n succes dat we de productie moesten verhogen om aan de vraag te kunnen voldoen", vertelt ze.

Volgens Josefina Mena komt de grootste vraag naar biologische druiven verreweg uit Scandinaviƫ, waar de duurzaamheidsproblemen heel serieus worden genomen. "De vraag naar biologische zaadloze tafeldruiven is aan het stijgen en het lijkt erop dat we onze productie in de toekomst moeten blijven verhogen."

Voor meer informatie:
Josefina Mena
MOYCA
Tel: +34 968423838
fina@moyca.org
http://www.moyca.org/

Publicatiedatum: