Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Transport vanuit haven Antwerpen groot probleem

“In 2020 willen we 10.000 containers per jaar exporteren”

Tholen – In de haven van Antwerpen worden volop goederen vervoerd. Volgens Carmen Wallays van Agristo is de fritesproductie een belangrijke handel van België en Nederland, met grote exportgetallen als gevolg. "Buiten Europa exporteren wij veel fritesproducten", vertelt ze. "Wij hebben een sterke havenpositie in Antwerpen. Per jaar verschepen wij in deze sector 6000 containers en we willen in 2020 zelfs doorgroeien naar 10.000 containers per jaar. Als die 10.000 reefers allen via de weg met de vrachtwagen naar Antwerpen gebracht zouden worden, zou hiervoor 750.000 kilometer per jaar via de weg worden vervoerd."

De groei van ongeveer 67 procent die de Antwerpse haven over drie jaar voor ogen heeft, is een mooi vooruitzicht, al geeft Carmen aan dat een grotere export ook problemen met zich meebrengt. "Logistiek gezien is de groei van het aantal containers een flinke uitdaging", zegt ze. "Vooral de transport naar de haven vanuit 'filehoofdstad Antwerpen' is er groot probleem. We moeten daar goed over nadenken, omdat wij niet willen dat bedrijven door het fileprobleem uitwijken naar andere havens in Nederland of Frankrijk. De inzet van intermodaal transport is een goede optie, maar een flinke uitdaging voor Vlaanderen. In Nederland lopen ze op dat gebied al langer voorop in vergelijking met België."

Voor meer informatie:
Agristo
Waterstraat 40
8531 Harelbeke België
T +32 (0)56 73 50 50