Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ons kersenseizoen begint eerder"

375.000 euro voor export Albanese AGF

Tholen - "Bij velen is Albanië een nog vrij onbekend land in de AGF-handel, maar we zetten steeds meer in op export. Naast diverse groenten en fruitsoorten bieden we ook verse kruiden aan. We exporteren al naar verschillende landen, maar willen dit graag uitbreiden", vertelt Grezda Lauresha van het Albanese Ministerie van Landbouw. "Hiervoor krijgen we ook 50 miljoen Albanese Lek (375.000 euro) financiële steun van de overheid."


Grezda Lauresha en Berthold Wohlleber.

Samen met Berthold Wohlleber van GiZ, een Duits bedrijf dat landen ondersteuning geeft bij internationale handel, stond Grezda met 13 Albanese bedrijven tijdens Macfrut in Rimini met een stand vol producten uit Albanië. "Wij ondersteunen het land in de export naar verschillende landen en geven ze adviezen."

Ideale klimaat
Grezda: "We leveren aan landen als Polen, Duitsland en Nederland en voldoen aan de eisen die ze vragen. Ook zien we potentie in andere Europese landen en Arabische afnemers." Ze benadrukt dat Albanië het ideale klimaat heeft om groenten en fruit te telen. "We hebben veel zon en voldoende regen. Hierdoor zijn de groenten en fruit heerlijk van smaak. Ons kersenseizoen start ook erg vroeg in het jaar, zodat we bepaalde Europese landen kunnen bedienen als hun eigen productie nog niet van start is gegaan. Elke regio heeft haar eigen groenten en fruit. Albanië biedt producten als citrus, druiven en exoten."

Voor meer informatie:
Berthold Wohlleber
GIZ-SARED
German-Danish "Support to Agriculture and Rural Economic Development in Disadvantaged Areas
Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH
Rr. Skenderbeg, Nr 21/1
1001 Tirana, Albania
T+F:+355 (0)4 2486633
S.: berthold_wohlleber
E: berthold.wohlleber@giz.de
I: www.giz.de