Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
21,5% hogere citrusoogst verwacht in Valencia

De tweede raming van de citrusoogst 2016/2017 in Valencia wijst uit dat het totale volume 3.885.539 ton zal bedragen: een toename van 21,5% ten opzichte van vorig jaar. Deze raming is uitgevoerd door de Documentation and Statistics Service van Valencia. De eerste raming, die in september 2016 plaatsvond, voorspelde al een groter volume dan het voorgaande seizoen.  

Bij deze cijfers worden echter niet de niet-commerciŽle volumes betrokken, omdat deze niet voldoen aan een bepaalde grootte of omdat ze beschadigd zijn door stormen. Het volume van het fruit dat niet op de markt gebracht wordt, zal ongeveer 640.000 ton bedragen (ongeveer 16% van de totale oogst).

De eerste ramingen werden aan het begin van het seizoen gemaakt na een normale bloeiperiode. Toch was het nodig om te snoeien om de de groei van het fruit te bevorderen vanwege het gebrek aan neerslag en hoge temperaturen. Ook was de afstand tussen de irrigaties in sommige gebieden groot. Hierdoor namen de eerste ramingen van de oogst af, maar door de sporadische neerslag in oktober zijn de ramingen voor de midden en late rassen weer toegenomen. De tweede raming toont aan dat er voor bijna alle rassen een toename zichtbaar is ten opzichte van de eerste raming.

Publicatiedatum: 15-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: