Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Wereldwijde toename voor koelsector verwacht

Marktonderzoekers voorzien flinke wereldwijde groei op het gebied van natuurlijke koudemiddelen, koeltransport en koelopslag. Marktonderzoeksbureau Marketsandmarkets verwacht dat de wereldwijde markt voor natuurlijke koudemiddelen in 2020 een omzet van ruim 1,34 miljard euro beslaat. Tussen 2015 en 2020 zal de samengestelde jaarlijkse groei voor deze markt naar verwachting 11,5 procent bedragen.

Van alle continenten vertegenwoordigt Europa de grootste markt voor natuurlijke koudemiddelen, gevolgd door Azië-Pacific. Volgens het rapport van Marketsandmarkets is ammoniak wereldwijd veruit het meest gebruikte natuurlijke koudemiddel. Het had in 2014 een marktaandeel van 60 procent.

Transportkoeling en gekoelde opslag
Naast Marketsandmarkets heeft ook Technavio een rapport uitgebracht met voorspellingen, in dit geval met betrekking tot de wereldwijde markt voor transportkoeling. Volgens dit bureau groeit de wereldwijde transportkoelingsmarkt tot een waarde iets meer dan 17,5 miljard euro in 2021, bij een CAGR van meer dan 26 procent in de periode 2017-2021. Bijna de helft van die groei zal – zo verwachten de onderzoekers – worden gerealiseerd in Azië-Pacific. Meer informatie uit dit rapport kan worden gelezen op de website van Business Wire.

Volgens een ander rapport van Technavio zal ook de wereldwijde koelopslagmarkt in de periode 2016-2020 stevig groeien met een CAGR van 14,3 procent. 

Bron: Koudeenluchtbehandeling.nl

Publicatiedatum: 15-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: