Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Einde aardbeienseizoen in Huelva terwijl Avila start

Het in Moguer gevestigde Cuna de Platero is begonnen met de aardbeienoogst in de provincie Avila. Hierdoor is de coöperatie in staat om zijn klanten het hele jaarrond aardbeien aan te kunnen bieden. Zodra de stijgende temperaturen een eind hebben gemaakt aan het seizoen in Huelva, wordt de productie voortgezet in Castile-Leon en worden aardbeien geoogst van juni tot november.



"De temperaturen in de zomer in het noorden van Spanje stellen ons in staat om in het zomerseizoen door te gaan met het leveren van kwaliteitsfruit aan onze klanten," zegt Juan Báñez van Cuna de Platero. Het bedrijf maakt hierbij gebruik van het marketingconcept "Your Global Berry Partner", dat in de verschillende merken van het bedrijf terugkomt. De slogan illustreert ook de capaciteiten van Cuna de Platero om het jaar door fruit te kunnen leveren.

Er is vijf hectare gereserveerd voor de productie van zomeraardbeien. "De vereisten voor duurzaamheid en het milieu zijn hier hetzelfde als die van Huelva," zegt Báñez. Volgens hem is dit een nieuwe stap voor een jaar lang aanbod aan aardbeien, zoals nu ook al gebeurt met Adelita-frambozen.


Het seizoen van de provincie Huelva wordt wegens de hoge temperaturen in mei afgerond. Voor Cuna de Platero was dit qua volume en kwaliteit een goed seizoen.

Focus op milieuvriendelijkheid
Volgens Báñez is elk seizoen een oefening op het gebied van verantwoordelijkheid. "Dit gaat om verantwoordelijkheid naar onze klanten toe, naar onze eigen sociale context en met betrekking tot het milieu. We proberen zo goed mogelijk voor deze teeltgebieden te zorgen."


Daarom heeft Cuna de Platero zich met het oog op de aardbeienteelt toegelegd op programma's zoals Bayer's Food Chain Partnership. Dit programma zorgt voor fruit van goede kwaliteit die is geproduceerd door middel van duurzame, gezonde en natuurlijke methodes. De coöperatie houdt zich ook aan het "Innocent Drink"-project, dat ervoor zorgt dat er jaarlijks meer water wordt bespaard.

Voor meer informatie:
Sergio Sainz (Sales Manager)
Cuna de Platero
Camino de Montemayor, s/n. Moguer, Huelva. 
Spain
T: +34 959372125
M:+34 606828659
sergiosanz@cunadeplatero.com
www.cunadeplatero.com

Publicatiedatum: