Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Marktaandeel geel vlezige aardappelen groeit in Noord-Amerika

In Noord-Amerika blijft het marktaandeel van geel vlezige aardappelen groeien, met name ten koste van rode en witte rassen, legt Ted Kreis van de telersorganisatie Northern Plains uit. 

De laatste jaren is de teelt van geel vlezige aardappelen in de Red River Valley toegenomen. In 2010 bracht het gebied nog zo'n 10.160 ton gele aardappelen voort. Vijf jaar later is dit volume gegroeid naar 30.837 ton, wat driemaal zoveel is. In 2016 groeide het volume nog verder ondanks verliezen in het noordelijke teeltgebied. In 2010 vertegenwoordigden gele aardappelen 6% van de productie in Red River Valley. De laatste twee jaar is dit aandeel gegroeid naar gemiddeld 14,5%. 

Witte aardappelen zijn de grootste verliezers op de Amerikaanse markt. Sinds 2008 zijn de volumes witte aardappelen met 43,3% verminderd, zo blijkt uit cijfers van North American Potato Market News. 

Tot dusver liggen de volumes rode aardappelen op een gelijk niveau met 2008, maar wel 7,7% onder dat van 2009, toen de afzet het recordvolume van de afgelopen tien jaar bereikte. 


Publicatiedatum: 16-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: