Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Verkerk, Aardappelhandel Verkerk:

"We hopen in het nieuwe aardappelseizoen hogere marges te maken"

Tholen - "We hopen dat we in het nieuwe seizoen meer marge kunnen maken dan het afgelopen seizoen", vertelt Peter Verkerk van de gelijknamige aardappelhandel uit 's-Gravendeel. Hoewel de prijzen dit seizoen hoog waren, viel dat volgens de handelaar dit seizoen toch niet mee. "De boeren gingen hoog in de boom zitten. Daardoor was het moeilijk om aardappelen te kopen en er wat aan te verdienen, want voor de exportmarkten waren we veelal te duur."



Volgens Peter zijn er links en rechts nog wel boeren die een cel aardappelen hebben zitten. "Maar de prijs voor frietgeschikte aardappelen is momenteel tussen de 25-28 cent. Dat is minder dan eerder het seizoen toen er nog 30 cent werd betaald en daar klampen de telers zich aan vast. Maar die prijs is op het ogenblik niet te maken. Daarbij is de kwaliteit van de aardappelen ook aflopend. In het buitenland zijn er veel nieuwe aardappelen op de markt. Binnen twee weken krijgen we uitsluitsel of Senegal weer opengaat voor onze aardappelen, wellicht kan dat nog voor een opleving zorgen."

Verkerk levert al veertig jaar aardappelen aan exporteurs, groothandelaren, weekmarkten en winkels, waaronder de eigen aardappelwinkels. "De nieuwe Hollandse aardappelen vinden gretig aftrek. De prijzen zijn zakkende en de consument heeft echt weer zin in nieuwe aardappelen", vertelt Peter. Daarbij blijven volgens hem de traditionele rassen nog onverminderd populair. "Bintje, Frieslander, Doré, Eigenheimer en Bildstar worden nog altijd goed gegeten. Om nieuwe soorten vraagt de consument niet."

Voor meer informatie:
Aardappelhandel Verkerk
Mijlsweg 98
3295 KG 's-Gravendeel
Tel: 078-6731900
peter@aardappelhandel.nl
www.aardappelhandel.nl