Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Galilee Export grootste exporteur IsraŽlisch biocitrus

De grootste afzetcoŲperatie van IsraŽl heeft bekend gemaakt dat het vanaf komend seizoen ook bioproducten zal gaan exporteren. 

Doordat er telers van biologisch citrus tot de coŲperatie zijn toegetreden en dankzij de nieuwe partner (Avocado Gal agricultural cooperative) waar de coŲperatie sinds december vorig jaar mee samenwerkt, zal het bedrijf zich nu ook op de biomarkt begeven. 

"Zoals altijd vertrouwen we weer op onze producenten en als marketingafdeling zullen wij de export van de producten verzorgen," legt Dror Eigerman uit, directeur van Galiliee Export. "We worden hiermee de grootste exporteur van IsraŽlisch biocitrus maar we zullen ook andere bioproducten gaan exporteren, zoals avocado's, paprika's en dadels."Deze op ťťn na grootste exporteur op de IsraŽlische markt, verwacht grotere volumes in Europa af te zetten dit seizoen. "Bio-AGF heeft zo zijn beperkingen als het aankomt op de houdbaarheid en vandaar dat Europa onze voornaamste afzetmarkt zal zijn." De prijzen voor bioproducten liggen eveneens hoger. "De lagere opbrengsten en extra regelgeving zijn terug te zien in de prijzen. Voor dadels valt dit mee omdat het teeltproces niet zoveel anders is, en in deze categorie bedraagt het prijsverschil zo'n 10%. Voor categorieŽn als citrus kan het prijsverschil echter oplopen tot wel 20% tot 40%."

Rafi Zuri, hoofd van de afdeling citrus, is overtuigd van het succes van Galilee Export op de biomarkt. "Vorig jaar werd het biocitrus door een andere exporteur geŽxporteerd. Ik denk echter dat we door zullen gaan met het beleveren van dezelfde markten. Daarnaast zullen de ervaring en kracht van ons bedrijf van toegevoegde waarde voor onze klanten zijn."

"Ik zie veel potentieel op de huidige markt en hierdoor zullen wij in staat zijn om onze producenten en klanten de beste en meest uitgebreide dienstverlening te bieden," aldus Dror Eigerman. 

Voor meer informatie:
Dror Eigerman
Galilee Export
Tel: +972 3 653 9012
dror@galil-export.com
www.galilee-export.com

Publicatiedatum: 15-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: