Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekenland importeert meer knoflook uit Egypte

Stars of Export is een Egyptisch bedrijf dat als sinds 1992 gespecialiseerd is in de verkoop van uien en knoflook. In 2015 is het bedrijf gestart met het exporteren van knoflook naar Griekenland. Volgens Ahmed Adel, marketing- en salesmanager bij Stars of Export, zijn andere bedrijven terughoudender geweest in het zakendoen met de Grieken vanwege de financiƫle crisis waarin het land verkeert. Deze bedrijven vreesden dat hun rekeningen niet betaald zouden worden. Deze terughoudende houding van andere exporteurs heeft er voor gezorgd dat Stars of Export de Griekse markt momenteel van knoflook voorziet

Ahmed vertelt dat de export naar Griekenland eenvoudig is. Griekenland ligt relatief dicht bij Egypte in vergelijking tot andere Europese markten. Het transport over zee neemt maar drie dagen in beslag. Het feit dat er vrij veel Egyptenaren in Griekenland wonen, is uiteraard ook goed voor de afzet."



Vorig jaar was Stars of Export het enige Egyptische bedrijf dat knoflook naar de Griekse markt exporteerde. Ahmed legt uit dat dit mede te danken was aan de hoge kwaliteit van het product en de concurrerende prijs. Hierdoor heeft het bedrijf zich weten te vestigen op de Griekse markt, waar het een jaar lang een soort monopoliepositie bekleedde. De laatste tijd ondervinden we echter steeds meer interne concurrentie van andere Egyptische bedrijven die ook knoflook naar Griekenland exporteren. Gelukkig voor ons, leveren deze bedrijven goedkope knoflook van lage kwaliteit, die niet met ons product te vergelijken is."



Het bedrijf heeft zijn exportvolume naar Griekenland van drie containers in het eerste jaar, opgevoerd naar 5 containers in het tweede jaar. "Half juni gaat het Griekse knoflookseizoen van start, wat ons een paar maanden lang de mogelijkheid biedt om onze aanwezigheid op deze markt uit te breiden." Stars of Export levert van februari tot half april groene, paarse en rode knoflook en van eind april tot eind juni levert het bedrijf gedroogde paarse en rode knoflook. 


Voor meer informatie:
Ahmed Adel
Stars of Export
Tel:00201110121738
Email: ahmed@starsofexport.com
www.starsofexport.com

Publicatiedatum: