Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaans steenfruitseizoen gekenmerkt door productiepieken

Steenfruitproducenten en -handelaren maken dit jaar een ongewoon seizoen door. "Dit jaar zullen er veel productiepieken zijn, hoewel de prijzen van de producten die momenteel al op de markt zijn al vast liggen," legt Gil uit. "Hier komt nog bij dat dat er nagenoeg geen afzet is, wat betekent dat de prijzen niet kunnen stijgen. Vorige week hadden we bijvoorbeeld onvoldoende nectarines om aan de marktvraag te beantwoorden. Desondanks steeg de prijs maar met €0,05, in plaats van met €0,30, zoals gebruikelijk is," licht Gil toe. 



Tegelijkertijd hebben telers in de regio (Almunia) onvoldoende kilo's omdat hun bomen vorig jaar geen winterrust kregen wegens het gebrek aan koude uren, Dit heeft er toe geleid dat de bomen drie jaar verouderd zijn," legt de vertegenwoordiger van Agricola Gil uit. "Als gevolg hiervan was de bloei zwak en hebben de bomen minder fruit voortgebracht. Ik ben van mening dat gezien het kleine productievolume de prijzen die geboden worden niet hoog genoeg zijn. De markt is gedestabiliseerd," vervolgt Gil. 

Het seizoen van de paraguayo's ging van start met een prijs van €1,00 per kilo, ten opzichte van €1,60 vorig jaar. "Dit jaar zien we in alle categorieën verschillen van ongeveer €0,60. Daar komt nog bij dat de afzet over het algemeen slecht is. Het is onmogelijk om de prijzen verder te verlagen omdat telers nu al verlies lijden," aldus Gil. 

Voor meer informatie:
Primitivo Gil García
Agrícola Gil S.L.
Tel.: +34607900910 
Publicatiedatum: