Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen van Turkse Bursa-perziken hoger dan vorig jaar

De prijzen van de Turkse Bursa-perziken zijn voornamelijk door de slechtere weersomstandigheden hoger dan vorig jaar. "De koude winter heeft de kwaliteit van de perziken beïnvloed, waardoor de oogst later is dit jaar", zegt Semih Azizoğlu, van de ZBS Foreign Trade Company. "Daarnaast waren er politieke omstandigheden in Turkije die niet voordelig waren voor de productie", aldus Azizoğlu.

 

Op dit moment ligt de prijs van de Bursa-perzik, de belangrijkste in zijn soort in Turkije, op de internationale markt tussen 1,10 en 0,90 euro per kilo, FOB-prijs. Deze prijs is hoger dan de 0,83 euro per kilo van vorig jaar(FOB). "Er zijn dit jaar minder hoogwaardig producten op de markt en dat is duidelijk te zien in de prijzen", zei Azizoğlu. 

Turkije produceert gemiddeld 400.000 ton Bursa-perziken. Deze variëteit wordt voornamelijk geproduceerd in het Bursa-gebied, waar de veel voorkomende vrucht bekend staat als de 'gewone' perzik. 

Voor meer informatie:
Semih Azizoğlu
ZBS Foreign Trade Company 
T +90505 696 61 71