Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vaders niet verwend met groenten en fruit

Tholen – Bij moederdag denkt iedereen aan aardbeien en asperges. Dat komt mooi uit, want dan start het seizoen. De assosiatie tussen verse groente en fruit en vaders is niet zo voor de hand liggend. Een belronde onder groentenspecialisten wijst uit dat zij rondom vaderdag geen speciale acties hebben. "Het is ook lastig, bij mannen denk je toch eerder aan vlees", zegt John Beestink van Groente- en Fruithoek Zuidhorn uit Zuidhorn.
"Ik doe sowieso weinig aan dat soort acties", vervolgt John. "Ik heb daar eigenlijk weinig tijd voor. Als mijn leverancier Postuma een actie heeft dan doe ik wel mee, dus een moederdag met aardbeien had ik wel." Tijdgebrek speelt ook bij Hans Camman "De Gemakkelijke Groenteman" in Rotterdam een rol. "Het is voor ons een hele drukke periode met zachtfruit", vertelt Patricia Camman. Aan het bedenken van een leuke een Vaderdagactie zijn ze niet toegekomen.


Like-deel-win vaderdagactie van Fruithal Simts

Boerderijwinkels hebben wel Vaderdagactie
Fruithal Smits uit Zeewolde is een like-deel-win Vaderdagactie gestart op Facebook. Ze roepen op om vaders te verassen met aardbeienplanten en appelsap. "Vaders houden er meestal van om in de tuin te werken, dus vandaar het aardbeienplantje. Met de appelsap kunnen ze relaxed genieten in de tuin en van de groei van het plantje", licht Nicole Simts van Fruithal Smits toe. Het appelsap komt uit de eigen boomgaard. Fruithal Smits is een boerderijwinkel en maakt deel uit van een 16 ha groot fruitteelt bedrijf. Zij speelden ook heel actueel in op de eindexamenuitslag die gisteren velen in spanning hield. "Moeders en vaders nog een leuk cadeau nodig of kersen en aardbeien voor op de taart? Kom dan naar Fruithalsmits!!", posten ze gisterenochtend.


Aspergepakket van de Frambozenboerderij


Bierpakket van de Frambozenboerderij

Boerderijwinkel de Frambozenboerderij uit Drachten heeft een ook Vaderdagactie lopen op Facebook. Ze zetten een aspergepakket en een biologische bierenpakket in de picture. Chris Cox Groente & Fruit met een landwinkel in Boxmeer pakt er weer anders aan. In samenwerking met collega ondernemers zorgen zij regelmatig voor leuke actiepakketten. Voor Vaderdag is dat een stoere box met huisgemaakte eiersalade en heksenkaas, gekruide kipkluifjes, chocolade stropdas, breekdesem kaas, notenmix, filou Belgisch speciaalbier en een leuke attentie van Jansen & Jansen uit Boxmeer. "Wij hebben de eiersalade en heksenkaas geleverd. We doen inmiddels veel meer dan groente- en fruit", laat Chris Cox Groente & Fruit weten. 

Publicatiedatum: 15-6-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: