Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische spinazieoogst Green Organics van start

Deze week is de nieuwe oogst van biologische spinazie van start gegaan bij Green Organics. Het relatief koude voorjaar heeft een wat trage start gekend voor de vroeg gezaaide percelen, maar de afgelopen relatief warme weken tweede helft mei en start juni hebben de oogst nog weer redelijk naar voren getrokken. De eerste twee percelen lagen in de Noordoostpolder en in Oostelijk Flevoland. De kwaliteit van de spinazie was goed.

Daarmee is de kop er weer af wat betreft het industriële oogstseizoen 2017. De Green Organics Productgroep Spinazie is een productgroep waar door de hele keten wordt samengewerkt om tot optimale teeltopbrengsten en leveringszekerheid te komen. Van zaadinkoop tot eindafnemers wordt in continu proces de gehele keten in ogenschouw genomen, geëvalueerd en waar mogelijk verder verbeterd. Een koers die jaren geleden al door Green Organics met haar telers, leveranciers en ketenpartners is ingezet. Op deze manier is de productgroep zo goed mogelijk in staat om de sterk stijgende vraag naar biologische spinazie in de markt zo optimaal mogelijk in te vullen.

De diverse afnemers staan in directe verbinding met de Fieldmanager Spinazie om de oogst die verzorgd wordt door Loonbedrijf Breure uit Swifterbant, het transport en een vloeiende verwerking tot stand te brengen.

Ook de omschakelingsactiviteiten die sinds 2013 door Green Organics opgezet zijn, werpen inmiddels de eerste vruchten af. Nieuwe omschakelende telers stromen in en nemen ook op advies van Green Organics de teelten van industriële groentengewassen op in hun teeltplannen.

Bij Green Organics zijn op dit moment een zestal productgroepen actief waarbinnen veel kennisuitwisseling plaatsvindt en waar een productverantwoordelijke teler afgevaardigd is naar de Green Organics Klankbordgroep. Deze productgroepen zijn op dit moment: spinazie, doperwten, sperziebonen, suikermaïs, bloemkool en broccoli.
De Klankbordgroep stemt alle thema's met betrekking tot hun productgroep af met de productspecialisten en commerciële medewerkers om tot optimale teelt- en afzetafspraken te komen.

Voor meer informatie:
Jan Groen
Green Organics
T: +31 (0)6-53201760
jan@greenorganics.nl
www.greenorganics.nl
Publicatiedatum: