Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeienverpakkingen van 1 kg in Engelse supermarkten

Omdat er zo veel vraag naar aardbeien is in het VK, bieden supermarkten vanaf deze week ook supersize emmers aardbeien aan. In de Tesco, Sainsbury's, Ada en M&S supermarkten zullen er aardbeien verkocht worden in verpakkingen die soms 1 kg bevatten. Ter vergelijking: een normale verpakking bevat 300 gram. 
 
De aardbeienbakken van 700 gram van Asda worden zaterdag verkocht voor £2.50 (€2,85). Tesco verkoopt 1 kg aardbeien voor £3 (€3,40). M&S verkoopt 700 gram aardbeien voor £7 (€7,95). Dit is bijna drie keer zo duur als de aardbeien uit de andere winkels, hoewel M&S extra grote aardbeien selecteert.

De verkoop van aardbeien staat nu gelijk aan een vijfde van de totale fruitconsumptie in het VK. Hiermee is het fruit populairder dan appelen en bananen. Met een bedrag van £564 miljoen (€642 miljoen) zullen de aardbeien goed zijn voor meer dan de helft van alle verkoop. 

Publicatiedatum: