Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Weer een nieuwe aardbeienplukmachine gepresenteerd

Harvest CROO Robotics heeft een autonoom voertuig geïntroduceerd: de Alpha Unit. Deze machine zal naar verwachting volgend jaar aardbeien plukken.

Harvest CROO Robotics ontwikkelt software- en hardwarepgromma's. Dit omvat een GPS navigatiesysteem, LIDAR technologie en andere camera- en sensorfuncties. Het mobiele platform is een aangepaste versie van een Colby Harvest Pro Machine. Met de vierwielbesturing zal een draaibeweging soepel en precies gebeuren. De draaicirkel is zo klein, dat de machine meer wendbaar is dan een standaard tractor. Er is ook een speciale nivelleringhardware en software ontwikkeld voor verschillende hoogtes in het landschap. Het voertuig zal 16 plukrobots door het veld dragen. De Harvest CROO machine bevat een dubbel GPS systeem. De oogstmachine gebruikt beide systemen om de positie van het platform te interpoleren, zodat de robots precies over de planten gepositioneerd zijn. Bob Pitzer, medeoprichter en CTO van Harvest CROO: "Dat de machine automatisch over de velden gaat, is een hoogtepunt na jaren werken en prototyping. Het geeft ons voldoening dat alle inspanningen van het team resultaat geleverd hebben."

Harvest CROO Robotics blijft technologieën ontwikkelen en onderzoeken voor landbouwrobots. Alle rijpe aardbeien zullen worden geoogst. Daarna wordt het fruit overgebracht naar het platform van de machine. Daar zal de verpakkingsmodule een tweede inspectie van het fruit uitvoeren en zal het fruit gesorteerd worden. Afhankelijk van de kwaliteit zullen de aardbeien verpakt worden voor consumptie, afgescheiden worden voor verwerking of weggegooid worden. 

In december kende de National Science Foundation $1 miljoen (€0,9 miljoen) toe aan het bedrijf. Harvest CROO Robotics gebruikte een deel van dit fonds om een zeer vakkundig en ervaren team te creëren. De fondsenwerving voor het project gaat nog steeds door, hoewel de huidige investeringsronde eind juli zal eindigen. Dan zal de veldproef van de machine afgerond zijn. Gary Wishnatzki, medeoprichter: "We zullen begin volgend jaar misschien een nieuwe investeringsronde openen. De nieuwe prijseenheid zal samenhangen met de succesvolle inzet van de Alpha Unit."

Voor meer informatie:
Gary Wishnatzki
Harvest CROO Robotics
Tel: +1 813 498 4278

Publicatiedatum: 14-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: