Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
of is dat pas 1 juli?

Hoera! Het is vandaag dag van de komkommer

Komkommertijd. Het is weer zover. Op social media worden de eerste berichten alweer afgedaan als 'het is zeker komkommertijd'. Maar in deze periode is ook heuglijk nieuws te vinden over de groene vriend. Laten we even stilstaan bij de Dag van de Komkommer.

Kristel Verbeke is niet langer de manager van K3, een gans die de naam Niek heeft gekregen en een blogger die door een foutje in een app een veel te hoge telefoonrekening leek te krijgen. Het zijn alweer een paar nieuwtjes die op social media onverbiddelijk de titel 'komkommernieuws' hebben gekregen. Komkommernieuws staat voor nieuws dat eigenlijk inhoudelijk niet zo heel relevant is en waarmee media in de zomer gevuld wordt. 

Om de komkommer positiever in het nieuws te laten komen deze periode, heeft het GroentenFruitBureau zeven jaar geleden besloten om de 'Dag van de Komkommer' in te voeren, op 1 juli. Die dag markeert ook de start van het zomerreces van de Tweede Kamer. 

De Britten echter gaan vandaag, op 14 juni al aan de slag. En zij gaan meteen de grens over. Sinds een paar jaar vieren ze op 14 juni 'World Cucumber Day'. Dit jaar krijgt de dag bovendien bijval van een groot Gin-merk. Zij lanceren in Amsterdam een komkommer-dierentuin, vol met komkommers en met een bar om je gin-tonic met komkommer te drinken. Internationaal gezien maken ze het mogelijk om in een aantal bars je gin-tonic te betalen met een komkommer. Cucumber hour in plaats van cocktail hour. 

Publicatiedatum: