Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Hollandse kersen zijn toeristische trekpleister

Het Hollandse Kersenseizoen is volop gestart. De komende maanden zijn kersen niet weg te denken uit het straatbeeld. Langs vele wegen in Nederland zijn de kersenstalletjes weer geopend, en worden Kersenfeesten of -festivals aangekondigd. Er is zelfs een heus Kersenmuseum, in het hart van de Kromme Rijnstreek (Utrecht), waar je kennis kunt maken met de rijke geschiedenis van de kersenteelt.Populariteit Hollandse kers stijgt
Hollandse kersen zijn bezig aan een stevige opmars. Sinds 2012 is het areaal kersen in Nederland met meer dan 30% gegroeid, van circa 390 hectare naar 530. De meeste kersenteelt is te vinden in de centrale provincies Gelderland en Utrecht. Toch is er bijna in alle provincies wel kersenteelt te vinden. Het kersen kopen in een stalletje aan de weg is een landelijke trend. Het merendeel van de kersen wordt verkocht binnen Nederland. Hoe komt het nou dat kersen zo omarmd worden als toeristische trekpleister? "Kersen zijn een heerlijk product. En waar kun je nou beter genieten van dat heerlijke zomerse fruit dan in de Fruittuin van Nederland? In de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal kun je in de zomer fietsen en wandelen en onderweg een bezoekje brengen aan één van de vele kersenboomgaarden en -stalletjes. Hier kun je niet alleen fruit proeven, maar ervaar je hoe kersen hier al generaties lang geteeld worden. Kijk maar eens op www.fruittuinvannederland.nl voor alle locaties en diverse leuke kersenroutes", aldus Jeroen van Noort, Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland.

Zo lang mogelijk genieten
Kersen kennen een lange oogstperiode, van medio juni tot in augustus. Fruittelers doen er van alles aan om het kersenseizoen zo lang mogelijk te laten duren. Zo planten ze diverse rassen aan. Sommigen zijn al vroeg rijp en anderen komen juist laat in het oogstseizoen op smaak. Kersenbomen die dikke vruchten opleveren zijn favoriet. Niet alleen toeristen, maar ook vogels zijn dol op kersen. Met vogelnetten beschermen de kersentelers hun oogst. Ook zijn veel boomgaarden overkapt ter bescherming tegen de regen. Kersen kunnen niet tegen regen, omdat ze het vocht opnemen en zo  kunnen gaan barsten. Telers verzorgen hun kersenbomen zorgvuldig, zodat iedereen tot ver in de zomer kan genieten van de Hollandse kersen.

Bron: NFO

Publicatiedatum: 15-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*