Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nautilus Organic viert 30-jarig bestaan

Dinsdag 13 juni is door de leden van Nautilus Organic het 30-jarig jubileum gevierd. De coöperatie is nog altijd de enige 100% biologische telerscoöperatie in Nederland. Tijdens de bijeenkomst is aandacht geweest voor het ontstaan van de organisatie en haar grondleggers: Jan en Gré Jonkman, Willem en Joke Kips, Paul van Stiphout en Lieke Oostveen. Deze gezinnen hebben flink wat pionierswerk verzet in de begindagen van de coöperatie.



Coöperatie Nautilus is opgericht in 1987 door Flevolandse biodynamische boeren. Ze wilden met de coöperatie vorm geven aan belangenbehartiging, professionalisering van de producten en nieuwe verkoopkanalen aanboren. De oprichting maakte veel los, er werden vele succesvolle open dagen in eigen schuren gehouden en er werd een wekelijks aanbod via de FAX verspreid. Sindsdien zijn vele boeren biologisch (dynamisch) gaan telen.



In de loop van de geschiedenis passeren diverse hoogte- en dieptepunten de revue, maar in 2014 wordt door de leden besloten om Nautilus klaar te stomen voor de toekomst. Met de aanstelling van directeur Hein Wolff wordt hieraan invulling gegeven; Hein zet vol in op het toekomstbestendig maken van de coöperatie. Nautilus verzorgt de verkoop voor de leden, neemt administratief werk uit handen en speelt zich in de kijker bij vele binnen- en buitenlandse klanten. Er is veel belangstelling voor het 'leveren af erf of tuin'.



Voor meer informatie: www.nautilusorganic.nl
Publicatiedatum: