Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oprichting van Primaflor UK

"We leveren nu 100% Britse producten aan retail VK"

Het Spaanse Primaflor is gevestigd is in Almería en gespecialiseerd is in bladgroenten, salades en versgesneden producten. Tijdens de London Produce Show die vorige week gehouden werd, presenteerde het bedrijf zijn nieuwe Britse divisie: Primaflor UK.

Na ruim dertig jaar samengewerkt te hebben met retailketens in het Verenigd Koninkrijk heeft de belangrijkste markt voor Primaflor zich ver buiten de Spaanse landsgrenzen ontwikkeld. Het bedrijf heeft zich met de opening van een eigen kantoor, productie- en verwerkingsfaciliteiten nu officieel in het land gevestigd.



"Door de oprichting van Primaflor UK hebben we volledige controle over de toeleveringsketen en de traceerbaarheid van onze producten. We telen nu al drie seizoenen lang groenten in het Verenigd Koninkrijk," legt Cecilio Peregrin van Primaflor uit.

Deze forse investering stelt het Spaanse bedrijf in staat om aan de voorkeur voor lokaal geteelde groenten van Britse retailers te beantwoorden en desondanks een ononderbroken jaarronde aanvoer te garanderen.

"Tot nu toe hebben we onze Spaanse seizoen geprobeerd te verlengen door middel van nieuwe rassen en teelttechnieken, die wij in de loop der jaren ontwikkeld hebben. Britse retailers hebben altijd al een voorkeur gehad voor producten van eigen bodem wanneer deze in het seizoen zijn. Ook hier heeft men zijn productieseizoen echter verlengd, wat er op neerkwam dat onze exportperiode geleidelijk aan ook korter werd," legt Cecilio uit. 

"Nu kunnen we blijven werken met de grootste Britse retailketens omdat we een 100% Brits product kunnen leveren. We hebben Britse telers om advies gevraagd zodat we ons productaanbod optimaal af konden stemmen op het klimaat in het Verenigd Koninkrijk."

Hoewel het bedrijf in Spanje 52 producten kan leveren, is het aanbod op de Britse markt inmiddels gegroeid tot 15 producten die kwalitatief vergelijkbaar zijn met de Spaanse, zoals paksoi, een Aziatische groente waar het bedrijf jaarlijks zo'n 5 miljoen kilo van produceert.

"Met de opening van Primaflor UK hebben we de goede contacten met onze Britse klanten versterkt en de basis gelegd voor een veelbelovende toekomst," aldus Cecilio. 

Primaflor exporteert naar de meeste Europese markten en levert ook aanzienlijke volumes aan landen in de Perzische Golf en in toenemende mate ook aan Canada. 

Voor meer informatie:
Cecilio Peregrín
Primaflor
C/ La Estación, 2
04640 Pulp, Almeria. Spain
+34 950464011
cecilio.peregrin@primaflor.com
www.primaflor.com 
Publicatiedatum: