Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Drastische prijsstijging Chinese gember

"In mei is de exportprijs van gember toegenomen met bijna 30%. Veel buitenlandse klanten kunnen deze prijs niet accepteren, omdat de periode van mei tot augustus als het laagseizoen voor de gemberexport geldt. Daarom zal de prijs in buitenlandse markten stabiel blijven of naar beneden gaan," zegt Jason van Tai Lai Foods.


Stafleden die gember verwerken

"In oktober van vorig jaar was de gemberprijs nog laag. Veel exportbedrijven hebben toen hun productie binnengehouden en zo hun opslagvoorraad uitgebreid. Nu de markt zich herstelt, reageren de grote bedrijven in deze sector op verschillende manieren. Sommige bedrijven hopen nu van hun gember in opslag af te komen en winst te behalen. De hoge prijzen hebben echter invloed op het omzetvolume."


Stafleden tijdens de gemberteelt

"Aan de andere kant zijn er ook Chinese telers en speculanten die denken dat de gemberprijs nog verder toe kan nemen. Daarom houden zijn nog steeds hun voorraad vast, zodat ze kunnen wachten op een geschikt moment om hun gember op de markt te zetten. De periode van juni tot augustus geldt als een traag seizoen voor de gemberexport. Daarom zal de exportprijs of gelijk blijven of juist afnemen. Nu er vandaag de dag sprake is van een compleet andere situatie, kunnen we niet zeggen hoe de markt zich in de toekomst zal ontwikkelen. Het zal afhangen van de promotie van speculanten en van de vraag en aanbod op de markt."

Jason   
Tai Lai Foods
www.tailaifoods.com
Phone: +86 536 4888 118             
Fax: +86 536 4888 778
Email: Jason@tailaifoods.com

Publicatiedatum: 14-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: