Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe truck voor horizontaal transport verplaatst tot 1,5 ton

Still's productfamilie van elektrische laag heffende pallettrucks is uitgebreid met een nieuwe truck voor eenvoudige horizontale transporten over korte afstanden. De nieuwe STILL ECU 15 C laag heffende pallettruck verplaatst lasten tot 1,5 ton. Gebruikers profiteren van een optimale ergonomie. Rijden, heffen en dalen gebeurt volledig elektrisch en zonder fysieke inspanning. Het disseldesign met intelligent gepositioneerde bediening biedt ook het nodige comfort. De compacte, wendbare truck voorziet in diverse inzetsituaties in de industrie, handel en logistiek; zeker als de beschikbare ruimte beperkt is.

"Met zijn nieuwe features vervangt de ECU 15 C laag heffende pallettruck de klassieke handpallettruck", stelt Kai von Berg, hoofd product management magazijntrucks bij STILL GmbH. "Dit compacte 'power pack' maakt het horizontaal transport van lasten in de toekomst niet alleen eenvoudiger en gemakkelijker, maar ook productiever. Talloze functies maken het dagelijkse werk voor de operator lichter en bieden tegelijkertijd een mogelijkheid om de omslagprestaties en handling van goederen te verhogen."Allesbehalve krachttoer
Het bedienen van de nieuwkomer is allesbehalve een krachttoer. Waar een conventionele handpallettruck met behulp van spierkracht wordt verreden en de bediener voor het heffen en dalen van de last handmatig de hydrauliekpomp moet bedienen, kan de operator van de ECU 15 C zijn krachten sparen. Een elektrische ondersteuning voorziet in een eenvoudige, snelle en veilige uitvoering van zowel het transporteren, het heffen als het laten dalen van lasten tot 1,5 ton. Het lage eigen gewicht van slechts 200 kg, inclusief accu, maakt de STILL ECU 15 C uitermate geschikt voor inzet op tussenvloeren, het verplaatsen van goederen via liften, en om mee te nemen in de vrachtwagen; met name wanneer goederen worden geladen en gelost met behulp van een laadklep. Doordat de truck uiterst stil is, kan hij ook probleemloos worden ingezet in openbare ruimtes of in een omgeving waar klanten aanwezig zijn.

Maximale beschikbaarheid
De pallettruck wordt aangedreven door een krachtige en onderhoudsarme 24 Volt tractiemotor. Verder is de truck uitgerust met een onderhoudsvrije gelbatterij, die een maximale capaciteit levert van 85 Ah. Gecombineerd met een laag energieverbruik van slechts 0,39 kW/h, garandeert het power pack een lange inzetduur en een maximale beschikbaarheid. Daarbij informeert het display de gebruiker voortdurend over de actuele laadtoestand van de accu. Bovendien zijn tussenladingen van de batterij op elk gewenst moment probleemloos mogelijk via de ingebouwde lader.Veiligheid en ergonomie
Een veilige inzet van de ECU 15 C is te allen tijde gewaarborgd. Zo biedt een verlaagd chassis maximale veiligheid voor de bediener. Twee stabilisatiewielen aan de zijkanten zorgen voor een veilig rijgedrag van de truck. De lepels van de laag heffende pallettruck zijn versterkt om een lange levensduur te garanderen. Om de vork snel en veilig in de pallet te kunnen rijden, heeft STILL de vorkpunten afgerond. Geďntegreerde inrijdrollen vereenvoudigen de handling van dubbeldecks pallets en maken zo hogere omslagsnelheid mogelijk.

Het ontwerp van de disselkop maakt een moeiteloze, intuďtieve bediening mogelijk, zowel voor rechts- als linkshandige gebruikers. Om de last te heffen of dalen, hoeft de bediener zijn of haar handen niet te verplaatsen. Deze kunnen te allen tijde veilig aan de disselgrip blijven.

Kleine ruimtes

Met zijn compacte afmetingen en zijn grote flexibiliteit en wendbaarheid, scoort de truck punten in krappe werkomgevingen. De L2-maat is kleiner is dan 510 mm, terwijl de draaicirkel van de snelle magazijnhulp met slechts 1.540 mm klein is. Inzet in gangpaden van slechts 1.880 mm kis voor de ECU 15 C geen probleem. Daarmee staat de nieuwkomer ook zijn mannetje in krappe magazijnzones en smalle gangpaden.

Voor meer informatie:
STILL N.V.
Vosveld 9
2110 Wijnegem (België)
T: +32 (0)3 360 62 00
F: +32 (0)3 326 21 42
info@still.be
www.still.be

Publicatiedatum: 6-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: