Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Mike Chapman, Horticulture Nieuw-Zeeland:

"Brexit biedt mogelijkheden voor Nieuw-Zeelandse exporteurs"

"Eerst kwam Brexit en nu is er Theresa May's desastreuze verkiezingsnederlaag, waar ze 13 zetels verloor. De pond is minder waard geworden, net als na de aankondiging van Brexit. Maar wat betekent dit op de lange termijn voor het Verenigd Koninkrijk (VK)? De huidige politieke instabiliteit zorgt niet voor een goede uitgangspositie om te onderhandelen over Brexit. Tijdens het schrijven van deze blog was mevrouw May bovendien nog niet ingegaan op de voorgestelde coalitie met de Democratic Unionist Party (DUB), een rechtse unionistische politieke partij in Noord-Ierland," begint Mike Chapman van Horticulture New Zealand zijn nieuwe blog. 

"Om goed te kunnen onderhandelen over Brexit heeft Theresa May een sterke, stabiele regering nodig - deze is er echter niet. De mogelijkheid is aanwezig dat de onderhandelingen over het terugtrekken van het VK uit de EU de regering lam legt, spanningen oplevert bij hun coalitiepartner de DUB en een langslepende economische recessie in gang zet. May heeft zelf toegegeven dat Brexit misschien niet haalbaar is omdat het de Britse economie zeer negatief zal beïnvloeden. De reden hiervoor is dat als het VK de handel met EU landen wil blijven voortzetten, ze zich aan de regels van de EU zullen moeten houden. Als ze dit niet doen, zullen ze ook geen overeenkomsten met EU landen kunnen maken. De voor de hand liggende vraag is dus: Waarom zouden ze zich terugtrekken uit de EU als ze zich nog steeds aan de regels van de EU zullen moeten houden?

"Dit leidt tot de volgende vraag: als er geen handelsverdrag met de EU is, wie gaat het VK dan voeden? In Nieuw-Zeeland heerst de overduidelijke opinie dat zij dat zullen doen. Bovendien hoeven zij misschien geen rekening te houden met de VS als President Trump zijn land sluit voor wederzijdse handel.

"Zowel Brexit als de desastreuze verkiezingsuitkomst bieden dus mogelijkheden voor Nieuw-Zeelandse exporteurs. Tenminste als Nieuw-Zeeland een goede handelsovereenkomst met het VK kan afsluiten. Het is net alsof de geschiedenis zich herhaalt en Nieuw-Zeeland weer de voedselvoorziener van het Verenigd Koninkrijk wordt."

Voor meer informatie:
HortNZ
www.hortnz.co.nz

Publicatiedatum: 13-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: