Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuw e-commerce dc Lidl Roosendaal krijgt BREEAM-certificaat Very Good

Op dé logistieke hotspot Borchwerf II in Roosendaal gaat Unibouw een logistiek pand realiseren voor DCAM (Delin Capital Asset Management). Huurder Lidl E-Commerce International GmbH heeft hier straks een prachtig distributiecentrum voor haar e-commerce-activiteiten, ontworpen op basis van het duurzame BREEAM-certificaat Very Good.Unibouw helpt met locatieonderzoek
DCAM, vastgoedbelegger en vermogensbeheerder in de logistieke sector, zocht naar een geschikte locatie voor een nieuw distributiecentrum. Later is Lidl aangehaakt bij het project als huurder van het te bouwen pand. "We hebben DCAM in eerste instantie geholpen met een locatieonderzoek", vertelt commercieel technisch adviseur Rogier Jansen van Unibouw. "Dankzij onze portal www.bouwgrondvinden.nl konden we op zeer korte termijn geschikte locaties in kaart brengen en onze opdrachtgever uiteindelijk een kavel adviseren op de logistieke hotspot in Nederland, Borchwerf II in Roosendaal.

Vervolgens hebben wij voor DCAM het vergunningstraject in gang gezet. In maart 2017 is de door ons ingediende omgevingsvergunning verleend, voor in totaal 56.000 m2 bruto vloeroppervlakte. We bouwen op basis van ons beproefde turnkey-principe. Het bouwwerk bestaat uit een logistiek deel verdeeld over drie compartimenten en mezzaninevloeren, met maar liefst 52 laaddocks."

Een werkbaar proces
Eind maart 2017 is een start gemaakt met het grondwerk. In september van dit jaar kan Lidl al een gedeelte in gebruik nemen om een start te maken met het plaatsen van racking en overige fit out zodat Lidl al haar werkzaamheden kan gaan opstarten. "Zo helpen we Lidl vooruit. Het distributiecentrum gaat Lidl veel kansen bieden en we willen Lidl hier zo snel mogelijk van laten profiteren", aldus Rogier Jansen. De oplevering van het complete project vindt in april 2018 plaats.

Bart de Sitter, Development Director van DCAM, heeft veel vertrouwen in de goede afloop van dit project. "De keuze voor Unibouw was in een eerder stadium gemaakt. We hebben samen kritisch naar de ambitie van Lidl gekeken en daarop een plan voor het distributiecentrum ontwikkeld. Lidl heeft inspraak gehad in de details van het grote distributiecentrum. Het moet ten slotte gaan voldoen aan de online ambitie van de supermarktketen. In april 2018 staat hier een mooi logistiek pand. Een groot project, maar je bereikt veel als je goed samenwerkt. En dat is hier echt het geval."

Publicatiedatum: 19-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: