Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Raming perenoogst Washington 2% onder niveau 2016

Op 1 juni werd de eerste officiĆ«le raming voor de perenoogst 2017-2018 voor de staten Washington en Oregon bekend gemaakt. Perentelers ramen hun volumes op 17.6 miljoen standaarddozen, ofwel 390.000 ton. Deze prognose is 2% lager dan het productievolume van 2016 en ligt 10% onder het vijfjarig gemiddelde. 

"Telers spreken van een uitzonderlijk hoge kwaliteit hoewel het seizoen misschien korter zal zijn dan vorig jaar," vertelt Kevin Moffitt, van Pear Bureau Northwest (PNNW), de Amerikaanse marketingorganisatie voor de perensector. "Met bijna 18 miljoen dozen, rekenen we op een oogst van hoge kwaliteit met goede volumes." 

De oogst zal in tegenstelling tot de voorgaande twee jaren op het gebruikelijk tijdstip aanvangen. Starkrimson wordt begin augustus verwacht en Bartlett volgt eind augustus. Anjou, Bosc en Comice worden begin september en oktober geplukt en de rassen Concorde, Forelle en Seckel worden in alle districten in september en oktober geplukt.
 
De ramingen voor de vier belangrijkste rassen zijn: 8,9 dozen Green Anjou, wat neerkomt op zo'n 51% van de totale perenproductie in het noordwesten, 4,4 miljoen dozen Bartlett (25% van de totale productie) en 2,2 miljoen dozen Bosc (13% van het totale volume. Red Anjou vertegenwoordigt 6% van het volume en de productie ligt dit jaar naar verwachting 10% hoger dan in 2016 en 6% boven het vijfjarig gemiddelde. 
 
De productie van Green Anjou peren ligt naar verwachting 7% hoger dan de bescheiden productievolumes van 2016. De Bartlett volumes zullen daarentegen 4% lager dan die van vorig jaar uitvallen, een daling van 2% ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde. De volumes Bosc zullen ook onder het gemiddelde blijven, maar de volumes Red Anjou groeien daarentegen. 

De raming voor de biologische perenoogst bedraagt 1,12 miljoen standaarddozen, ofwel 25.000 ton, en heeft hiermee een aandeel van 6,4% in de totale productie van het noordwesten. Dit volume is echter wel 5,5% lager dan in 2016 maar vertoont desondanks een groei van 10,5% ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde. De productie van biologische Green Anjou peren zal naar verwachting 470.000 dozen bedragen, en de volumes Bartlett en Bosc worden geraamd op respectievelijk 377.800 en 123.200 dozen. 

"De promotieplannen voor het nieuwe seizoen liggen al klaar en de marketingmanagers van PBNW zijn al begonnen met het benaderen van retailers in de Verenigde Staten en Canada om programma's op te zetten op de perencategorie te optimaliseren," vertelt Moffitt. "De display- en promotiemogelijkheden starten in het najaar met de vroege rassen, en zullen het hele seizoen voortgezet worden."

De exportmarkt is doorgaans goed voor 39% tot 45% van de totale afzet, waarbij Mexico en Canada de voornaamste markten zijn, meldt de Global Trade Atlas. 

De activiteiten van PBNW zijn bedoeld om de winstgevendheid voor producenten in 30 landen ter wereld te verhogen. De programma's zijn gericht op consumenten zowel als handelaren en hebben tot doel om de vraag te stimuleren door de aandacht te vestigen op rijping, rassen , voedingswaarde en bereidingswijzen. Op de grootste afzetmarkten in Mexico, Midden-Amerika, India, het Midden-Oosten en AziĆ« worden bijvoorbeeld activiteiten georganiseerd zoals proeverijen, workshops, advertenties en wordt er reclame gemaakt via sociale media en event-activatie. 

Speciale grootschalige activiteiten voor het seizoen 2017-2018 zullen onder meer bestaan uit een 'Road Show' in India en het Mexicaanse Luchador en thematische promotiecampagnes gericht op kinderen en gezinnen in Mexico. Mexico is de belangrijkste afzetmarkt voor de sector en PBNW gebruikt zijn retailgegevens om de mogelijkheden voor nieuwe rassen en kalibers bij de grote retailketens in kaart te brengen. 

"Het PNBW benadrukt dat de perensector veel waarde hecht aan het leveren van een constante hoge kwaliteit, van de eerste Bartlett peren tot aan de laatste volumes Green Anjou. De sector omvat 900 veelal familiebedrijven, met 50 pakstations en 12 transportondernemingen die allen het doel hebben om de consument de beste peren ter wereld te leveren," aldus Moffitt. 



Voor meer informatie:

Kathy Stephenson
Pear Bureau Northwest
Tel: +1 503 652 9720
Publicatiedatum: