Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Al Jamila Vegetables and Fruit

Fruitimport Qatar niet gehinderd door diplomatieke crisis

Buurlanden hebben de diplomatieke betrekkingen met Qatar verbroken vanwege de vermeende steun van het land aan terroristische groeperingen. In sommige nieuwsberichten is te lezen dat consumenten in rijen voor de supermarkten staan om voorraden in te slaan van onder meer groenten en fruit. 

Volgens Shafequee Siyad van het importbedrijf Al Jamila zijn deze berichten nogal overtrokken. "Het is momenteel zo dat alle import via de grenzen geblokkeerd is. In plaats daarvan vindt de import over zee, per luchtvracht of via Iran plaats. Dit levert een vertraging van twee tot drie dagen op, maar betekent wel dat we nog altijd toegang hebben tot producten van over de hele wereld," vervolgt Shafeeque. 

Buiten de vertragingen, zorgt de huidige situatie ook voor hogere logistieke kosten. Verder zijn de vraag en aanbod zoals vanouds. Evenals in andere islamitische landen is het in Qatar momenteel Ramadan. "De vraag naar alle fruitsoorten is nu dan ook groot. We importeren aardappelen uit Frankrijk en Pakistan en momenteel kopen we steenfruit in bij onze leveranciers in Italiƫ en Nederland."

Hij voegt er aan toe dat de consumenten in Qatar steeds kwaliteitsbewuster worden en dat de vraag naar vers fruit stijgt. Afhankelijk van het seizoen worden de producten ingekocht in Europa, Noord-Amerika, Chili of Braziliƫ maar over het algemeen is het meeste fruit afkomstig uit Europa. "Momenteel groeit de vraag naar appelen, sinaasappelen en mango's."

Voor meer informatie:

Shafeeque Siyad

Al Jamila Vegetables and Fruits
Tel+ 974 6632 3570
Email: shafeequealjamila@com.qa
info@aljamilafruits.com
http://aljamilafruits.com/

Publicatiedatum: