Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Onze productie van steenfruit is in 5 weken hetzelfde als vorig jaar in 10"

Groot aanbod en lage vraag naar Spaans steenfruit zorgt voor daling prijzen

De oogst van steenvruchten is nog niet eens afgelopen voor het Spaanse bedrijf Campo de Blanca en de volgende is al weer in zicht. Binnenkort komt de oogst van druiven weer op gang, die begin juli aan de beurt zijn om geoogst te worden. 

"De steenfruitoogst is gekenmerkt door een groot aanbod en lage vraag, wat leidde tot catastrofale lage prijzen", verklaart Cristina Terán, van het verkoopteam van Campo de Blanca.



"Gezien de lage vraag in de eerste vier weken en de grote hoeveelheid dat beschikbaar is, zijn de plantages en exportbedrijven gedwongen om het fruit voor een lage prijs te verkopen. 

Volgens Cristina Terán zijn de prijzen lager dan in het vorige seizoen. "Onze laatste steenfruitoogst duurde ongeveer 10 weken. Dit jaar duurt het 8 weken, maar na 5 weken hebben we al hetzelfde volumes verkocht als in het voorgaande seizoen, maar met prijzen die 30 procent lager zijn."

Het bedrijf produceert perziken, nectarines en abrikozen, die voornamelijk naar Europese landen worden geëxporteerd. "Wij verzenden steenfruit niet naar bestemmingen wanneer het fruit langer dan 10 dagen onderweg is."

Gezien de resultaten van de steenfruitteelt heeft Campo de Blanca zijn troeven in het tafeldruifseizoen ingezet, dat begin juli met witte en rode pitloze druiven zal starten. "We verwachten, net als bij steenfruit, een oogst met veel volumes en hoge kwaliteit gezien de goede weersomstandigheden in de winter en de lente."

Voor meer informatie:
Frutas Campo de Blanca, S.C.A.
Publicatiedatum: